Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Izbaudiet vēl nebijušas garšas

© Depositphotos.com

No 4. līdz 7. septembrim Ķīpsalas izstāžu zālē uz Baltijas nozīmīgāko pārtikas industrijas notikumu Riga Food 2019, ko rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, pulcēsies nozares profesionāļi no visas pasaules.

Izstādē piedalīsies ap 700 uzņēmumu no 37 valstīm un būs apskatāmi 16 valstu kopstendi.

Latvijas nacionālajā kopstendā jaunākos pārtikas produktus prezentēs 22 uzņēmumi, savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu un kulināro mantojumu dižosies Latvijas novadu, pārnovadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji.

Ģimenes uzņēmums Diamonds Food Group piedāvās gardus bezglutēna un bezlaktozes konditorejas produktus Dabas dimanti - tortes no kabačiem, bietēm, ķirbjiem un burkāniem, kas sola sniegt pārsteidzošu garšas pieredzi gan bērniem, gan pieaugušajiem.

MārLapiņi, kas ir vienīgais uzņēmums ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, kas ražo dažādus produktus no mārrutku saknes, izstādē prezentēs savu jaunumu - mārrutku etiķi ar čili, kas ideāli piemērots gaļai, salātiem, marinādēm un jūras veltēm.

Jaunpils pienotavas šīs vasaras jaunums - cepamsiers. Tas radīts tieši cepšanai uz pannas vai grilēšanai, un tas lieliski papildinās svaigu lapu un dārzeņu salātus, labi iederēsies sacepumos un būs garda uzkoda.

Rīgas pievārtē esošais uzņēmums Mottra piedāvās augstākās klases melno kaviāru, ko jau iecienījuši Holivudā, Lielbritānijā un daudzviet citur pasaulē.

Novērtējot bietes galvenās iezīmes - piesātināto krāsu, izteikto garšu un uzturvērtību -, un, lai bagātinātu un dažādotu ikdienas garšas baudījumu, Hanzas maiznīca radījusi maizi ar bietēm. Tās sastāvā ir 50% dārzeņu, daudz šķiedrvielu, pilngraudu rudzu milti, nav pievienots maizes raugs.

Savukārt Latvijas maiznieka jaunums - produktu līnija Izcep pats - ir kaut kas Latvijā vēl nebijis. Tā ir tumšā ciabata un ciabata ar olīvām - tikai 10 minūtes 190 °C un gatavs! Izstādē būs iespēja ne tikai nogaršot produktus no jaunās līnijas, bet arī pašiem izcept savu maizi.

Visātrāk pagatavojamo olu kulteni pasaulē Scraegg, ko iespējams pagatavot 15 sekundēs, piedāvās kompānija Affuo. Pagatavošanas procesā tiek izmantotas tikai bioloģiski audzētu vistu olas un garšvielas, kas ražotas no dabīgām izejvielām un nesatur konservantus. Olu kulteņa pagatavošanai nav nepieciešama eļļa vai tauki.

Sēklu muss šim rudenim sagatavojis pavisam jaunu produktu - trifeles no kaņepju sēklām un proteīna. Tā ir debešķīga garšu kombinācija - piparmētras, zemenes un kaņepes, kas sola sniegt enerģiju un pilnīgu laimes sajūtu.

Uzņēmums Pūre izstādes apmeklētājiem piedāvās eksotisko marakujas mērci, kas ir ar izteikti saldskābu augļu garšu un ēdamām, kraukšķīgām sēkliņām. Tā ir lieliska piedeva saldējumam, konditorejas izstrādājumiem, pankūkām un dažādiem desertiem.

Savukārt alus darītava Viedi, sekojot pasaules tendencēm, radījusi dūmakainu un augļainu alu Piena ceļš, kas sola ievest bagātajā milkshake ale alus pasaulē. Lai sabalansētu apiņu rūgtumu, tam pievienota piena laktoze. Otrs jaunums ir ar vēl noslēpumaināku nosaukumu - Ercena dāma. Tas ir kviešu alus ar ķiršiem un avenēm.

Bet viens no izstādes Food Court ielas dalībniekiem - GustameChurros - apmeklētājiem piedāvās Spānijā un Meksikā ļoti iecienītu desertu - čurros. Tas ir kraukšķīgs un iekšpusē mīksts kārums, kas tiek pasniegts ar dažādām saldām mērcēm un ir piemērots gan veģetāriešiem, gan vegāniem!

Apmeklējiet izstādi Riga Food un izbaudiet vēl nebijušas garšas!

DARBA LAIKS

- Trešdien, 4. septembrī - no pulksten 10 līdz 18 (profesionāļu diena)

- Ceturtdien un piektdien, 5. un 6. septembrī - no pulksten 10 līdz 19

- Sestdien, 7. septembrī - no pulksten 10 līdz 17.