Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

"McDonald's" arī Latvijā pasniegs dzērienus bez plastmasas salmiņiem

© f64

"McDonald's" no šodienas visos savos restorānos Latvijā pasniegs salmiņus pie dzērieniem tikai pēc īpaša pieprasījuma, tādējādi aicinot restorānu viesus atteikties no plastmasas salmiņu lietošanas. 

Salmiņu izsniegšana tikai pēc pieprasījuma nozīmē to, ka turpmāk "McDonald’s" pasniegs dzērienus no "McDonald’s" regulārās ēdienkartes bez salmiņiem, ja vien viesi tos neprasīs. Atsevišķi dzērieni, kā, piemēram, piena kokteiļi un smūtiji arī turpmāk tiks pasniegti ar salmiņu.

"Neskatoties uz globāli kritisko vides stāvokli, valstī likumi un noteikumi vides jomā pilnveidojas ļoti lēni, bet sabiedrības izpratne un rīcības vēl tikai pakāpeniski attīstās. Ir atzinīgi vērtējams, ka apkārtējās vides kvalitātes uzlabošanai praktisko soļu iniciatori ir tieši biznesa sektors, pie tam uzņēmums ar plašu starptautisku atpazīstamību un klientu loku, to ieradumiem. Šādi uzņēmums ne tikai mazina savu ietekmi uz vidi, bet reizē kļūst kā izglītības iniciatīva un videi draudzīgas izvēles veicinātājs lielajam patērētāju skaitam," Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis.

"McDonald's" no šodienas uzsāk savu iniciatīvu samazināt plastmasas salmiņus ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā, lai panāktu lielāku pozitīvu ietekmi uz vidi visā Baltijas reģionā.