RECEPTE: Izcili gards šokolādes braunijs

© Ekrānšāviņš no video

Brīvdienās noteikti varam atrast kādu brīvu stundu, lai pagatavotu gardu desertu. Šoreiz gardēži dalās padomā, kā pagatavot izcili gardu šokolādes brauniju.

Sastāvdaļas:

  • Tumšā šokolāde 140 g
  • Sviests 115 g
  • Kakao pulveris 15 g
  • Cukurs 200 g
  • Olas (lielas, istabas temperatūrā) 3 gab.
  • Milti 95 g
  • Šķīstošā kafija 1 TK
  • Vaniļas ekstrakts 1 TK
  • Piena šokolāde (sagriezta gabaliņos) 125 g
  • Sāls šķipsniņa

Pagatavošana:

  • Uzsilda krāsni līdz 180°C. Kamēr krāsns silst, iesviesto cepampannu. Pārklāj pannu ar cepampapīr un arī to iesmērē ar sviestu.
  • Kausē šokolādi un sviestu ūdens peldē. Noņem no uguns, pievieno kakao pūderi un cukuru, kārtīgi samaisa.
  • Pievieno vaniļas ekstraktu un šķīstošo kafiju, iemaisa kārtīgi ar rokas putojamo slotiņu. Nākamais solis ir olu pievienošana - turpinot maisīt, pievieno pa 1 olai.
  • Pievieno miltus, sāli un šokolādes gabaliņus, iemaisa ar lāpstiņu.
  • Lej mīklu sagatavotā pannā. Izlīdzina un cep 25 minūtes.
  • Izņem no krāsns, pārkaisa ar sāls pārslām un ļauj atdzist.

Avots: Mans Rimi

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.