Latvijas zinātnieki radījuši radikāli jaunu pārtikas produktu. UZZINI, kādu!

© publicitātes

Pārtikas tehnoloģiju fakultātes zinātnieki no brētliņām ir radījuši inovatīvu produktu, kas solās kļūt par būtisku ieguldījumu Latvija ekonomikas attīstībā.

LLU zinātnieki radījuši uzreiz septiņus inovatīvus pārtikas produktus, kas gatavoti no restrukturētas brētliņu masas. No jaunās izejvielas var pagatavot makaronus, pelmeņus, pīrāgus, desu, pastēti utml.

Ievērojot zemo izejvielu pašizmaksu un to iespaidīgo daudzumu Baltijas jūrā, kā arī praktiski bezatkritumu ražošanu, nozares uzņēmumiem var parādīties reāla iespēja laist tirgū produktus ar paaugstinātu pievienoto vērtību, kuriem nav konkurentu.

Tā kā līdz šim trūka nepieciešamo tehnoloģiju, tad brētliņām Latvijā nebija plaša pielietojuma, izņemot konservus. Tādēļ tās lielos apjomos tika eksportētas neapstrādātas tālākai pārstrādei zivju miltos.

publicitātes

“Jaunu tehnoloģiju ieviešanu un restrukturētas brētliņu masas ražošana ļaus ne tikai efektīvāk izmantot šīs zivis pārtikā, bet arī radīs iespēju ar lielāku izdevīgumu aizvietot importa produktus,” savā referātā uzsvēra LLU zinātnieku komandas vadītāja Sandra Muižniece - Brasava,

Izklaide

Festivāla organizatori ar prieku paziņo, ka biļešu tirdzniecība uz nākamā gada festivālu Laima Rendezvous Jūrmala 2025, kas norisināsies no 25. līdz 27. jūlijam gleznainajā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, ir sākusies. Festivāls jau ir kļuvis par vasaras mūzikas tradīciju, kas vieno izcilākos māksliniekus no Latvijas un visas pasaules, dāvājot skatītājiem neaizmirstamus dzīvas mūzikas svētkus orķestra pavadībā, informē organizatori.

Svarīgākais