Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Latvijas zinātnieki radījuši radikāli jaunu pārtikas produktu. UZZINI, kādu!

© publicitātes

Pārtikas tehnoloģiju fakultātes zinātnieki no brētliņām ir radījuši inovatīvu produktu, kas solās kļūt par būtisku ieguldījumu Latvija ekonomikas attīstībā.

LLU zinātnieki radījuši uzreiz septiņus inovatīvus pārtikas produktus, kas gatavoti no restrukturētas brētliņu masas. No jaunās izejvielas var pagatavot makaronus, pelmeņus, pīrāgus, desu, pastēti utml.

Ievērojot zemo izejvielu pašizmaksu un to iespaidīgo daudzumu Baltijas jūrā, kā arī praktiski bezatkritumu ražošanu, nozares uzņēmumiem var parādīties reāla iespēja laist tirgū produktus ar paaugstinātu pievienoto vērtību, kuriem nav konkurentu.

Tā kā līdz šim trūka nepieciešamo tehnoloģiju, tad brētliņām Latvijā nebija plaša pielietojuma, izņemot konservus. Tādēļ tās lielos apjomos tika eksportētas neapstrādātas tālākai pārstrādei zivju miltos.

publicitātes

“Jaunu tehnoloģiju ieviešanu un restrukturētas brētliņu masas ražošana ļaus ne tikai efektīvāk izmantot šīs zivis pārtikā, bet arī radīs iespēju ar lielāku izdevīgumu aizvietot importa produktus,” savā referātā uzsvēra LLU zinātnieku komandas vadītāja Sandra Muižniece - Brasava,