7.lapa
7. Šokolādes cepumi radās nejauši
1930. gadā, cepot cepumus, Rūta Veikfilda (Ruth Wakefield) nemaz negaidīja, ka neliels kulinārijas eksperiments kļūs par izgudrojumu, par kuru pārtikas rūpniecība, un vēl svarīgāk, visa pasaule būs viņai pateicīga. Viņa pievienoja mīklai pussaldās šokolādes gabaliņus, cerot, ka tie izkusīs un iesūksies mīklā, lai pēc tam izveidotu šokolādes cepumus. Tas nenotika, taču šis pārsteidzošais rezultāts palīdzēja R. Veikfeldai kļūt par vienu no 20. gadsimta slavenākajām izgudrotājām kulinārijas jomā. Kad Rūta izņēma cepešpannu no cepeškrāsns, viņa saprata, ka nejauši bija radījusi šokolādes skaidiņu cepumus. Vēlāk sieviete nodeva šo recepti kompānijai Nestle. Par šo recepti viņa saņēma šokolādi visa mūža garumā.