Rīgā atklāta jauna kafetērija "Bonēra"

Blaumaņa ielā 12 nesen atklāta jauna kafetērija Bonēra, kas vienlaikus ir arī apģērbu veikals.

Kafetērija ir iespēja baudīt īstas mājkūkas un citus mājās gatavotus konditorejas izstrādājumus. Ar īstu krējumu, sieru, sviestu – nekā lieka vai ķīmiska. Tam visam klāt neapšaubāmi laba kafija un teicami vīni.

Bonēras interjeru veidojusi arhitekte Zane Tetere, kas dienas gaismā izcēlusi simt gadu vecās sienas ar melnbaltu flīžu apmetumu. Kafetērijā un veikalā atrodamās mēbeles rūpīgi meklētas dažnedažādos antikvariātos un krāmu tirdziņos, tagad tām piešķirot pavisam jaunu dzīvi. Bonēra kā jau īsta Coco Chanel iemieso sevī arī melnbaltu vienkāršību un daudz detaļu šeit nākušas tieši no viņas. Kafetērijas bārs veidots kā melnbaltā Chanel vafeļsomiņa, mēbelēs izmantots tvīds, tāpat arī pie sienām esošās melnbaltās fotogrāfijas stāsta par laiku, ko nu vērts atkalpiedzīvot.

Savukārt veikala daļā, kas veiksmīgi integrēta līdz ar kafetēriju un ļauj abām šīm zonām darboties vienlaikus tiek piedāvāti dažādi smalklietoti 20.gs. apģērbi, kas rūpīgi atlasīti pēc augstākajiem kvalitātes kritērijiem, proti, apģērbi ir labas kvalitātes, īpaši apstrādāti, dažreiz pat pāršūti, lai tos būtu iespējams nēsāt šodien. Apģērbu atlases darbs ir ļoti komplicēts un tikpat sarežģīts kā antikvāro mēbeļu meklējumi, jo nekad nevar zināt, kas gala rezultātā tiks atrasts. Meklēts tiek visur, kā Parīzē, tā Londonā, Dānijā un tuvākās valstīs, sadarbojoties ar cilvēkiem, kuriem tiek rūpīgi izklāstīta Bonēras filozofija. Veikalā piedāvāto apģērbu cenas ir optimālas un piemērotas atbilstoši katra apģērba īstenajai vērtībai.

Bonēra nebeidzas ar kūkošanu un iepirkšanos vien, jo ar laiku tā vēlas iedibināt labas tradīcijas arī intelektuālu pasākumu rīkošanā- klaviervakari, dzejas vakari, filmu vakari, tērpu vēstures lekcijas, tādā veidā patiesi iedzīvojoties laikā, ko Bonēra apzīmē.

Vārds Bonēra iemieso 20.gs. pamatīgumu, reprezentējot laika posmu no divdesmitajiem līdz pat deviņdesmitajiem gadiem. Bonēra ir arī brīnumaina likumsakarība, jo tas radies līdz ar vienu no spilgtākajām 20.gs. modes dizainerēm Coco Chanel, kuras īstais vārds tā arī skanēja- Gabriēla Bonēra. Chanel iemiesoja visu, ko Bonēra vēlas iedzīvināt – eleganci, sievišķību, smalkumu, individualitāti. Un kā īsta medus maize jau tā brīnumainajam Bonēras skaidrojumam pievienojās vēl kas– bonheur tulkojot no franču valodas nozīmē laimi.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais