Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Rīgā pulcēsies alus meistari

© f64

Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā 2019.gada 4. un 5.janvārī notiks festivāls "Riga Craft Beer Weekend", uz kuru sabrauks 60 vadošie pasaules meistaralus darītāji, piedāvājot 480 alus šķirņu, informēja pasākuma rīkotāji - alus, iesala dzērienu un kvasa biedrības "Alus brālība" pārstāvji.

"Alus brālībā" pavēstīja, ka "Craft Beer Weekend" amatalus darītāju un cienītāju vidū ir labi zināms pasākumu formāts, kas risinās visos pasaules reģionos un ir iespēja vienuviet satikt amatalus ražotājus, baudīt viņu produkciju, kā arī paplašināt zināšanas par jaunākajām tendencēm un nozares sasniegumiem.

"Dažādā mērogā un formātā "Craft Beer Weekend" pasākumi ir risinājušies gan pie mums kaimiņos - Lietuvā un Igaunijā, gan arī Krievijā un Skandināvijas valstīs. Pienācis laiks Latvijai, kas var lepoties ar bagātām alus darīšanas tradīcijām, kvalitāti un daudzās jomās arī izcilību, pasaules kartē iezīmēt Rīgu kā "craft" jeb amatalus darītāju galveno satikšanās vietu Ziemeļeiropā," sacīja "Riga Craft Beer Weekend" organizators un idejas autors, biedrības "Alus brālība" vadītājs Andrejs Šikors.

Festivālā piedalīsies alus darītavas, kas atbilst augstiem kvalitātes standartiem, starptautiskajās alus darītavu reitingu tabulās ieņem augstu pozīciju vai citādi izceļas un ir ievērības vērtas. Dalībai pasākumā būtisks faktors ir alus darītavas reputācija.

"Alus brālības" mērķis ir apvienot nozares dalībniekus un entuziastus, sekmēt alus kultūras izaugsmi Latvijā, veicināt izpratni par alus nozari un izglītot sabiedrību par nozarei nozīmīgiem jautājumiem.