Spīķeru kvartālā 18.jūnijā tiks atklāts alus restorāns "Merlin", kura līdzīpašnieks - AS "Cēsu alus".
Kā apgalvo īpašnieki, tas būs vienīgais restorāns Latvijā, kur gandrīz visos ēdienos tiks izmantots alus - sākot ar steiku un beidzot ar burkānkūku.
Alus restorāna divi stāvi paredzēti vismaz 150 apmeklētājiem, tajā iebūvēta īpaša atklāta tipa krāsns, kur apmeklētāju acu priekšā uz oglēm tiks cepta gaļa, savukārt ārpusē pirmsjāņu dienās notiks izlejamā nefiltrētā alus un kvasa tirgošana.
"Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere atklāja, ka "Cēsu alus" ir izstrādājis alus restorāna koncepciju un ir šīs koncepcijas īpašnieks, bet ar restorāna vadīšanu nodarbosies kompānija "Duglass",savukārt telpas ir nodrošinājuši Spīķeru apsaimniekotāji.