Pieci ēdieni Līgo galdam, ko pagatavot kopā ar bērnu

5.lapa

Zaļais rabarberu-piparmētru smūtijs ar 4 graudu pārslām (3 glāzes)

Sastāvdaļas:
- 350 ml auksta rīsu-mandeļu piena
- 2 saujas Latvijā audzētu spinātu
- 3-4 zariņi svaigu piparmētru
- 1 rabarbera kāts
- 1/3 glāzes Dobeles dzirnavnieka 4 graudu pārslu
- 5 žāvētas dateles bez kauliņiem

Pagatavošana:

1. Šo recepti bērni var pagatavot paši, vecākiem tikai nedaudz jāpiepalīdz - lai smūtijs iegūtu vislabāko konsistenci un garšu, tā pagatavošanā svarīgi ievērot blendēšanas secību.
2. Nomizojiet rabarbera kātu un sagrieziet to gabaliņos.
3. Blenderī ielejiet pienu un pieberiet rabarberu gabaliņus. Blendējiet aptuveni 1min., pievienojiet pārslas un blendējiet vēl 1 min..
4. Iegūtajam dzērienam pievienojiet zaļumus, sablendējiet, tad pievienojiet dateles un vēl nedaudz blendējiet.
5. Ja vēlaties baudīt vēsāku dzērienu, pievienojiet nedaudz ledus. Baudiet uzreiz.

Izklaide

Kamēr vasara vēl nav galā, grupa “Very Cool People” steigusi atstāt cilvēku apziņā atbilstošas saulainās enerģijas devu ar liegā “soul & pop” stilistikā ieturētu dziesmu “Nevērp prātu” - par savstarpējām un itin romantiskām attiecībām.

Svarīgākais