Pieci ēdieni Līgo galdam, ko pagatavot kopā ar bērnu

5.lapa

Zaļais rabarberu-piparmētru smūtijs ar 4 graudu pārslām (3 glāzes)

Sastāvdaļas:
- 350 ml auksta rīsu-mandeļu piena
- 2 saujas Latvijā audzētu spinātu
- 3-4 zariņi svaigu piparmētru
- 1 rabarbera kāts
- 1/3 glāzes Dobeles dzirnavnieka 4 graudu pārslu
- 5 žāvētas dateles bez kauliņiem

Pagatavošana:

1. Šo recepti bērni var pagatavot paši, vecākiem tikai nedaudz jāpiepalīdz - lai smūtijs iegūtu vislabāko konsistenci un garšu, tā pagatavošanā svarīgi ievērot blendēšanas secību.
2. Nomizojiet rabarbera kātu un sagrieziet to gabaliņos.
3. Blenderī ielejiet pienu un pieberiet rabarberu gabaliņus. Blendējiet aptuveni 1min., pievienojiet pārslas un blendējiet vēl 1 min..
4. Iegūtajam dzērienam pievienojiet zaļumus, sablendējiet, tad pievienojiet dateles un vēl nedaudz blendējiet.
5. Ja vēlaties baudīt vēsāku dzērienu, pievienojiet nedaudz ledus. Baudiet uzreiz.

Izklaide

Lai gan meiteņu pankroka grupas “ŠŅK” mūžs diemžēl bija ļoti īss, viņas paguva atstāt paliekošas pēdas latvju mūzikā, turklāt iedrošināja arī savas sekotājas, no kurām redzamākais piemērs ir “Depustūtes”. Arī vairs nepastāvot, “ŠŅK” vienalga parūpējušas par klausāmo materiāliem saviem cienītājiem, nupat izdodot koncertalbumu ar savu darbību rezumējošu nosaukumu “Pēdējā elpa”.