3.lapa
2. Labs dabiskais apgaismojums
Katrīna stāsta, ka viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem labas ēdiena fotogrāfijas uzņemšanai ir laba gaisma un pati vienmēr cenšoties fotografēt dienas gaismā, jo tad ēdiens bildēs izskatās vispievilcīgāk.
"Fotografējot dienas gaismā, jāņem arī vērā, ka nedrīkst būt spēcīgi, tieši saules stari, kontrasti starp sauli un ēnu, lai ēnas nekristu uz ēdienu. Ikdienā fotografējot, mākslīgās gaismas neizmantoju, fotografējot esmu iecienījusi dienas gaismu. Ja nav laba gaisma, par pārējo kompozīciju nav vērts domāt, jo viss fotografētais ēdiens izskatīties slikti. Bildes, kas uzņemtas sliktā apgaismojumā pēc tam ir arī grūtāk apstrādāt un panākt vēlamo efektu,” stāsta Katrīna.