Ikdienā maizi patērē 83% Latvijas iedzīvotāju, liecina "Latvijas Maiznieka" veiktā aptauja par maizes lietošanas paradumiem un patēriņa tendencēm.
Respondentu vidū trīs vispopulārākie maizes veidi ir sēklu maize (67%), kam seko klasiskās garšas maize (41%), trešajā vietā ierindojoties kliju maizei (34%).
Vienlaikus 79% respondentu ir svarīgi, lai maize ir ražota Latvijā, savukārt 71% atzīst, ka ir svarīgs arī tās sastāvs.
Vērtējot iezīmes, kurām iedzīvotāji pievērš uzmanību maizes sastāvā, 68% aptaujāto ir svarīgi, lai tā būtu gatavota no pilngraudu miltiem, 55% ir būtiski, lai maizē būtu maz cukura, 51% pievērš uzmanību maizē esošajam šķiedrvielu daudzumam, bet 32% ir svarīgi, lai tā saturētu maz sāls.
Respondentu vidū trīs vispopulārākie maizes veidi ir sēklu maize (67%), kam seko klasiskās garšas maize (41%), trešajā vietā ierindojoties kliju maizei (34%).
Analizējot ēdiena gatavošanas paradumus, aptaujā noskaidrots, ka 55% respondentu izmēģina jaunas ēdienu receptes vismaz reizi mēnesī, iedvesmu meklējot internetā.
Vairums respondentu jeb 76% aptaujāto norāda, ka gatavojot uzkodas, izmanto maizi. No tiem 40% dod priekšroku klona maizei - rupjmaizei vai saldskābajai maizei, 23% izvēlās tostermaizi, bet 19% uzkodu pagatavošanai izmanto baltmaizi.