Ropažos notiks brīvdabas festivāls "Alternatīvie Jāņi"

Pirmo gadu Jāņos piedāvās brīvdabas festivālu "Alternatīvie Jāņi", kas domāts tiem kam riebjas svinēt šos svētkus šlāgermūzikas vai pīrāgu un šašliku "pavadībā".

Ropažos kafejnīca Leningrad, Ropažu novada Izglītības un kultūras centrs un bārs Rock'n'Riga, kas Ropažos no 23.jūnija pēcpusdienas līdz 24.jūnija dienasvidum rīkos brīvdabas festivālu Alternatīvie Jāņi.

Pirms, pēc un starp dzīvās mūzikas programmas daļām iecerētas tādas norises kā visu iesaistīties gribošo mūziķu džemsesija, dīdžeju uzstāšanās, pliko skrējiens pusnaktī pāri Lielās Juglas tiltam, horror rock café Transilvania mošķu gājiens, mošanās ar rīta jundu, padomju radio garā ieturēta rītarosme, panku zupa un iespēja Jāņu dienu nesteidzīgā gaisotnē vadīt zaļumos ģimenes lokā.

Iecerēts, ka no skatuves skanēs punk, hard&heavy, ska, un cita dzīvespriecīga mūzika apmēram desmit muzikālu apvienību sniegumā. Dalību Alternatīvajos Jāņos jau apstiprinājuši eksperimentāli labskanīgā roka kolektīvs M.ART.A, apvienība SoundReligion, kuras rokā saklausāmi gan ska un regeja, gan punk un etnomūzikas elementi, hārd-/ glemrokeri Kiss of the Dolls un improvizatorisko performanču projekts Radio Leningrad (tā dalībnieku vidū ir Latvijā pazīstami mūziķi, kas spēlē sev neierastus instrumentus).

Biļetes iepriekšpārdošanā par Ls 1,50 var iegādāties BezRindas.lv, kafejnīcās Leningrad un Transilvania, bārā Rock'n'Riga un Ropažu novada Izglītības un kultūras centrā. Ierobežotā skaitā pārdošanā vēl ir arī biļetes par vienu latu. Savukārt festivāla norises laikā pie ieejas biļete maksās Ls 2,50.