RECEPTE SVĒTKU GALDAM: Neparastās trifeles

© publicitātes

Lai gada nogali varētu sagaidīt pie skaisti, garšīgi un oriģināli klāta galda, jāliek lietā izdoma un radoša kulinārā iedvesma!

Rudzu maizes trifeles

Sastāvdaļas

300 g rudzu maizes ar augļiem (bez garozām)

50 g rozīņu

50 g kaltētu dzērveņu

50 g nesālītu, grauzdētu zemesriekstu

50 g lazdu riekstu

2 ēdamk. medus

150 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

Augļu maizi sagriež gabalos un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek virtuves kombainā vai blenderī. Visu samaļ, līdz veidojas viendabīga un lipīga masa (tajā var palikt daži palieli riekstu un kaltētu augļu gabali). No iegūtās masas veido mazas konfekšu lieluma bumbiņas, ko uz 30 minūtēm liek saldētavā. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī šaurā, vertikālā traukā (piemēram krūzē vai glāzē) izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē. No saldētavas izņem sasalušās konfektes, ar irbulīti vai nelielu dakšiņu mērcē tās šokolādē. Tā kā konfekšu masa ir auksta, šokolāde ātri sastingst. Gatavās trifeles rotā ar sasmalcinātām dzērvenēm, rozīnēm vai riekstiem. Saldumus var uzglabāt gan ledusskapī, gan istabas temperatūrā. Šo konfekšu garša ir līdzīga iemīļotajiem saldumiem “Serenāde”, turklāt tās ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojamas.

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.