PADOMI UN IDEJAS svētku dzērienu pasniegšanai un pagatvošanai

© Publicitātes foto

augstākās klases dzērienu eksperts Edgars Grišulis atgādina dažas vienkāršas, taču svarīgas patiesības dzērienu servēšanas etiķetē, lai svētki būtu izdevušies. Kā arī kopā ar augstākās klases dzērienu izplatītāju Pernod Ricard Latvia piedāvā paskatīties uz ierastiem svētku dzērieniem neierastākā veidolā – jaucot kokteiļos mājas apstākļos.

5 padomi dzērienu baidīšanai un pasniegšanai

Ledus un dzēriens. Vai ledus ļauj izbaudīt dzēriena nianses pilnībā? Ja atrodies skaļā pasākumā, kurā tiek nodarbinātas citas maņas, tad ledus pie viskija vai kāda cita tīra dzēriena nekaitēs. Bet, ja atrodies mājās, mierīgā pasākumā ģimenes vai draugu lokā, malko kvalitatīvu dzērienu un vēlies izbaudīt visas tā garšas un smaržas nianses, tad ledu labāk nepievienot, jo ledus tās notušē.

Svarīgi! Ja lieto ledu, tad tam jābūt tikko no saldētavas, svaigam un blīvam. Nav nepieciešams to smalcināt.

Ūdens un dzēriens. Lai izbaudītu kvalitatīvu dzērienu, piemēram labu viskiju, pilnībā, pietiek tam piepilināt pāris pilienus tīru istabas temperatūras ūdeni. Ūdens atraisa dzēriena garšu un smaržu, ļaujot sajust tā tipiskākās īpašības.

Dzērienu pasniegšanas temperatūra. Kvalitatīvus dzērienus būtu ieteicams baudīt istabas temperatūrā, kas ir 17o/18o. Ierasts, ka baltvīni un šampanieši pirms pasniegšanas kārtīgi jāatdzesē, taču tas vairāk attiecas uz jaunāka gada gājuma dzērieniem (tie jāpasniedz ap 7o temperatūrā). Izturēti vīni un šampanieši jāpasniedz ap 10o temperatūrā. Tāpat arī kvalitatīvu vodku nav ieteicams glabāt saldētavā, jo, dzerot ledusaukstu, dzēriens pazaudē savas garšas nianses.

Glāzes. Mājas apstākļos nav nepieciešams aizrauties ar neskaitāmiem glāžu veidiem. Taču, lai pašiem būtu interesanti baudīt dzērienus, ieteicams variēt ar 6-7 glāžu veidiem. Pirmkārt - atsevišķas glāzes baltvīnam, sarkanvīnam un šampanietim. Old fashioned glāze, kas piemērota stipro dzērienu baudīšanai tīrā veidā vai ar ledu. Kā arī highball glāze, konjaka glāze un kokteiļu jeb cocktail coupe glāzes.

Instrumenti. Dzērienu eksperts Edgars Grišulis uzsver, ka kokteiļus mājas apstākļos jaukt ir vienkārši, ja vien mājās atrodas instrumenti šim nolūkam - šeikeris, dzērienu jaukšanas glāze (var izmantot lielu glāzi vai kādu citu atvērtu trauku) un karote maisīšanai (piemēram, latte karote vai kāda cita ar garu kājiņu).

Ierasti dzērieni neierastās garšās

Iespējams, tieši mājās rīkoti svētki, ir labākais brīdis, kad ļauties eksperimentiem un ierastos dzērienus - šampanieti, viskiju, karstvīnu un citus, nobaudīt jaunās garšās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais