RECEPTE: Svētku rīta gardums - pārslu vafeles

© publicitātes

Ziemassvētku rītā mīļos un sevi palutini ar pārslu vafelēm. Gardums smaržo pēc svētkiem un garšo bezgala labi, turklāt pārslas satur daudz vērtīgu vitamīnu.

4 vafelēm nepieciešams:
- 1 ola
- 50g sviesta vai neitrālas eļļas
- 75g kviešu miltu Ekstra
- 50g "Dobeles dzirnavnieka" ātri vārāmās auzu pārslu
- 150ml mandeļu vai govs piena
- Rīvēta apelsīna miziņa (no 1/2 apelsīna)
- 1-2 ēdamk. brūnā cukura (pēc garšas)
- 1/4 tējk. kanēļa
- 1 tējk. cepamā pulvera
*var pievienot 1 tējk. upeņu, aveņu vai kādu citu ogu pulveri

Sviestu izkausē un atdzesē. Olu sakul un sajauc kopā ar sviestu, cukuru, pienu un apelsīna miziņu. Miltus sajauc ar pārslām, cepamo pulveri un kanēli.
Visu samaisi kopā. Cep sakarsētā vafeļu pannā.

Receptes autore: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv autore

Izklaide

«Man vienmēr ir bijis sapnis nospēlēt kādu jaudīgu vēsturisku personību, un nu tas ir piepildījies,» saka skatītāju mīlētais teātra un kino aktieris Andris Bulis.

Svarīgākais