4.lapa
Pavlova kūka ar sezonas ogām
SASTĀVDAĻAS:
Olas
Pūdercukurs
Baltvīna etiķis
Kartupeļu ciete
Saldais krējums
Vaniļas pāksts
Cukurs
Olas dzeltenums
Sezonas ogas
PAGATAVOŠANA: atdala olas baltumu no dzeltenuma. Saputo olas baltumu 1:2 ar pūdercukuru, kuru pievieno pa daļām. Kad olas baltums saputots, pūdercukurs pievienots, pievieno tējkaroti baltvīna etiķa un ēdamkaroti kartupeļu cietes.
Olas baltumu liek konditorejas maisā un spiež gliemeža formās uz sviestpapīra, kuras ievieto cepeškrāsnī 70 grādos uz četrām stundām.
Vaniļas mērce. Ūdens peldē gatavo pienu attiecībā 1:2 ar saldo krējumu, vaniļas pāksti, cukuru pēc garšas, olas dzeltenumu (viens gab. uz 100 g šķidruma). Maisa, līdz iegūst biezu konsistenci.
Kad vaniļas mērce atdzisusi, maisa to kopā ar krēmsieru līdz viendabīgai konsistencei 1:1.
Liek kārtās uz šķīvja - krēms, olas baltums, krēms, ogas, olas baltums, krēms, ogas, dekorācija.