2.lapa
Mežacūkas cepetis ar jauno kartupeļu un gaileņu sacepumu un meža ogu mērci
SASTĀVDAĻAS:
300 g kartupeļu
30 g šalotes sīpolu
100 g gaileņu
Eļļa cepšanai
50 g dzērveņu
50 g melleņu
20 g cukura
30 g sarkanvīna
300 g mežacūkas šķiņķa
Garšvielas: sāls, pipari, ķiploki, ķimenes, rozmarīns, kadiķogas, olīveļļa
PAGATAVOŠANA: marinē mežacūkas šķiņķi, pievienojot ķiploku, sāli, piparus, ķimenes, rozmarīnu, kadiķogas un olīveļļu. Ietin ar visu marinādi folijā un liek uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādos uz 3,5 stundām.
Kartupeļu sacepums ar gailenēm. Liek cepeškrāsnī kopā ar cepeti kartupeļus ar visu mizu cepties 160 grādos stundu.
Uz pannas apcep olīveļļā gailenes. Kad gailenes apceptas, pievieno smalkos kubiņos šalotes sīpolus.
Kad kartupeļi gatavi, noņem mizu un pievieno apceptajām gailenēm. Turpina cept uz pannas. Beigās pievieno svaigi kapātus pētersīļus.
Meža ogu mērce. Uz pannas (uzkarsētas) uzber cukuru. Kad tas sāk karamelizēties, pievieno dzērvenes, mellenes, sarkanvīnu un savāra mērci biezā konsistencē.
Kad visas sastāvdaļas gatavas, kārto uz šķīvja.