Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

ŠEFPAVĀRS IESAKA: Kā komponistam notis, tā šefpavāram – garšas

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

2.lapa

Mežacūkas cepetis ar jauno kartupeļu un gaileņu sacepumu un meža ogu mērci

SASTĀVDAĻAS:

300 g kartupeļu

30 g šalotes sīpolu

100 g gaileņu

Eļļa cepšanai

50 g dzērveņu

50 g melleņu

20 g cukura

30 g sarkanvīna

300 g mežacūkas šķiņķa

Garšvielas: sāls, pipari, ķiploki, ķimenes, rozmarīns, kadiķogas, olīveļļa

PAGATAVOŠANA: marinē mežacūkas šķiņķi, pievienojot ķiploku, sāli, piparus, ķimenes, rozmarīnu, kadiķogas un olīveļļu. Ietin ar visu marinādi folijā un liek uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādos uz 3,5 stundām.

Kartupeļu sacepums ar gailenēm. Liek cepeškrāsnī kopā ar cepeti kartupeļus ar visu mizu cepties 160 grādos stundu.

Uz pannas apcep olīveļļā gailenes. Kad gailenes apceptas, pievieno smalkos kubiņos šalotes sīpolus.

Kad kartupeļi gatavi, noņem mizu un pievieno apceptajām gailenēm. Turpina cept uz pannas. Beigās pievieno svaigi kapātus pētersīļus.

Meža ogu mērce. Uz pannas (uzkarsētas) uzber cukuru. Kad tas sāk karamelizēties, pievieno dzērvenes, mellenes, sarkanvīnu un savāra mērci biezā konsistencē.

Kad visas sastāvdaļas gatavas, kārto uz šķīvja.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā