3 gardas receptes saldējuma pagatavošanai mājās

© publicitāes

Saldējums daudziem ir iecienītākais deserts, it īpaši vasarā, tomēr tā pagatavošana pašu spēkiem var šķist gana sarežģīta un laikietilpīga. Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt trīs vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās.

Mājās gatavots saldējums būs ne vien lielisks našķis karstās vasaras dienās, bet arī lielisks ciemakukulis, dodoties ciemos.

Skābā krējuma saldējums

Pagatavošanas laiks visām receptēm:

Pagatavojot saldējuma gatavošanas ierīcē - 1 stunda

Gatavojot bez saldējuma gatavošanas ierīces - līdz 6 stundām

Porcija: 2 litri saldējuma

Sastāvdaļas:

Lauku olas - 10 gab.

Cukurs - 400 g

Skābs krējums - 400 g

Piens 3,5% - 600 ml


Pagatavošana:

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem;

Olu dzeltenumu saputo kopā ar cukuru krēmīgās, baltās putās;

Četrus olu baltumus saputo biezā krēmā (atlikušos 6 olu baltumus vari izmantot, piemēram, bezē cepumu pagatavošanai);

Olu dzeltenuma un cukura masā iejauc pienu un skābo krējumu;

Pievieno olu baltuma putas;

Liec saldējuma gatavošanas ierīcē un gatavo saldējumu;

Ja mājās nav saldējuma gatavošanas ierīces, saldējuma masu lej bļodā un liec saldētavā. Puto saldējumu 6 reizes ik pēc 30 minūtēm, lai saldējums nenoslāņotos, bet būtu gaisīgs un viegls.


Gardēža padoms!

Vienkāršu saldējuma gatavošanas ierīci vari pagatavot pats arī mājas apstākļos. Tam būs nepieciešamas divas metāla bļodas - viena lielāka, otru mazāka. Mazāko bļodiņu ievieto lielākajā un starp bļodām ielej aukstu ūdeni, pārvelc pāri abām bļodām pārtikas plēvi un stingri nostiprini, tad liec saldētavā. Kad ūdens ir sasalis, izņem trauku no saldētavas, noņem pārtikas plēvi un lej saldējuma masu mazākajā bļodā. Ar putojamo slotiņu puto saldējumu līdz tas gatavs.


Sālītais ananasu saldējums spāņu gaumē

Sastāvdaļas:

Ananass - ½ gab.

Himalaju rozā sāls - 2 tējk.

Vaniļas saldējums - 1 l


Pagatavošana:

Notīri saldējumu un sagriez mazos gabaliņos (izvēlies pēc iespējas gatavāku ananasu, lai tas būtu mīksts un sulīgs);

Ananasa gabaliņus apkaisi ar Himalaju rozā sāli un liec saldētavā, līdz tie ir sasaluši;

Atlaidini saldējumu, līdz tas iegūst krēmīgu konsistenci;

Sasalušos, sālītos ananasa gabaliņus liec blendera krūzē un pievieno saldējumu;

Visu sakul viendabīgā masā;

Gatavo saldējumu pildi traukā un liec atpakaļ saldētavā, lai tas sastingst;

Pasniedzot rotā ar svaigiem augļiem un ogām.


Ātrais zemeņu saldējums

Sastāvdaļas:

Saldētas vai svaigas zemenes - 600 g

Liess (2,5%) jogurts bez piedevām - 400 ml

Skābais krējums (10%) - 6 ēdamk.

Citrona sula - 1 ēdamk.

Stēvijas saldinātājs - 2-3 tējk.


Pagatavošana:

Blendera krūzē liec zemenes (8-10 ogas atstāj dekorēšanai) un sablenderē viendabīgā masā;

Pievieno pārējās sastāvdaļas un ar putojamo slotiņu saputo;

Liec saldējuma masu saldētavā uz vairākām stundām un saldē 3 līdz 4 stundas;

Lai saldējums būtu gaisīgs, ik pēc 30 minūtēm izņem saldējumu no saldētavas un kārtīgi samaisi;

Gatavu saldējumu pildi deserta traukos un pasniedz ar saldām zemenēm.

Izklaide

Festivāla organizatori ar prieku paziņo, ka biļešu tirdzniecība uz nākamā gada festivālu Laima Rendezvous Jūrmala 2025, kas norisināsies no 25. līdz 27. jūlijam gleznainajā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, ir sākusies. Festivāls jau ir kļuvis par vasaras mūzikas tradīciju, kas vieno izcilākos māksliniekus no Latvijas un visas pasaules, dāvājot skatītājiem neaizmirstamus dzīvas mūzikas svētkus orķestra pavadībā, informē organizatori.

Svarīgākais