Tagad, kad ir pieejams plašs pavasara zaļumu un zaļo salātu klāsts, varam nodoties eksperimentiem ar veselīgu ēdienu pagatavošanu. Un klāt arī laiks, kad maltītei kārojas pagatavot auksto zupu, kurai ir tik daudz variāciju, cik mūsu fantāzija ļauj izvērsties.
Pavasarīgie salāti
Sastāvdaļas:
• gurķis
• salātlapas
• fizālis
• melone
• zaļumu pesto
• avokado
• zemenes
• mellenes
Pagatavošana:
visas sastāvdaļas sasmalcina un sajauc. Sastāvdaļas var variēt pēc brīvas izvēles.
Pievieno zaļumu pesto, nedaudz olīveļļas. Var pasniegt kā pamatēdienu vai piedevu pie gaļas vai kartupeļiem.
Jogurta aukstā zupa ar pavasara zaļumiem
Sastāvdaļas:
• 0,8 l jogurta bez piedevām vai kefīra
• 1 redīsu bunte ar lapām
• 4 gab. meža ķiploku lapu
• sauja skābeņu lapu
• 1 garais gurķis
• maurlociņi dekoram
• 2 paipalu olas
• 1 tējk. mārrutku
• 1 tējk. cukura
• 3 pilieni Tabasko
• 1 avokado
Pagatavošana:
dārzeņus sagriež, zaļumus sakapā. Paipalu olas vāra 2 minūtes verdošā ūdenī. Pievieno jogurtu un garšvielas. Pasniedz ar graudu maizi, biezpienu un zaļumiem.