Iespējams, medus kūku varētu iecelt par populārāko kūku valstī.
Sastāvdaļas
• 3 olas
• 5 ēdamkarotes brūnā cukura
• 2 tējkarotes sodas
• glāze medus (apmēram
250 ml)
• 3 glāzes miltu (400 g)
Pildījumam:
• 1,5 – 2 l skāba krējuma
• apmēram
5 ēdamkarotes cukura
• citrona miziņa
• apaļa tortes veidne
• cepamais papīrs
PADOMS
• Neko no produktiem nevajag žēlot, īpaši krējumu – to var smērēt bagātīgi, tad kūka ir mikla un garda.
PAGATAVOŠANA: medu un brūno cukuru izkausē ūdens peldē vai uz lēnas uguns, līdz masa ir šķidra kā sīrups, pievieno sodu un sakultas olas, piesijā miltus. Kārtīgi sakuļ, iegūstot viendabīgu, pacietu un pabiezu masu.
Cepšanai izmanto apaļās tortes veidnes pamatni: to pārklāj ar cepamo papīru, plānā kārtiņā pārziež ar mīklu, liek iesildītā cepeškrāsnī vidējā siltumā, cep aptuveni trīs minūtes. (Laiku var ietaupīt, ja ir divas vienādas tortes veidnes pamatnes – kamēr viena cepas, sagatavo otru.)
No norādītā produktu daudzuma iznāk 10 – 12 plānas biskvīta kārtiņas. Tās atdzesē, uzmanīgi noņem cepamo papīru.
Pildījumam puto skābo krējumu ar cukuru, līdz tas izkusis, pievieno rīvētu citrona miziņu. Pārziež biskvīta ripas ar krēmu, kārto citu virs citas, rotā pēc saviem ieskatiem.