RECEPTE: Tiramisu siera kūka

© No Lindas Tellgrenas personīgā arhīva

Saldā ēdiena recepti, kas ir kā radīta romantiskām vakariņām divatā, ieteica bloga Lindas virtuve radītāja un ēst gatavošanas entuziaste Linda Tellgrena.

Sastāvdaļas:

• 400 ml saldā krējuma (tauku saturs vismaz 35%)

• 200 g krēmsiera

• 6 ēd.k. smalkā cukura

• apm. glāze Martini (var ņemt arī saldu vīnu)

• 160 g cepumu Dāmu pirkstiņi

• 500 g aveņu (ja izmanto saldētas, tās vispirms atlaidina)

Pagatavošana: saputo saldo krējumu stingrās putās. Pievieno 4 ēdamkarotes cukura un svaigo sieru. Turpina putot, līdz iegūta viendabīga masa, bieza un krēmīga pēc konsistences. Avenes saspaida ar dakšiņu vai sablenderē, pievieno 2 ēdamkarotes cukura (var pievienot vairāk cukura, ja desertu gribas saldāku). Ņem gareno kēksa formu un izklāj ar pārtikas plēvi (tā, lai gali karātos pāri – vēlāk kūka tiks «ietīta» šajos plēves galos). Kēksa formā sāk būvēt kūku: pirmajā kārtā liek 4×3 dāmu pirkstiņus, kas uz pāris sekundēm no abām pusēm pamērcēti Martini. Otrajā kārtā – pusi no putukrējumasiera masas. Pa virsu – 300 g aveņu (pārējās atstāj mērcei un dažas skaistākās – dekorēšanai). Un atkal liek dāmu pirkstiņus, šoreiz 5×3, jo kēksa forma uz augšu kļūst nedaudz platāka. Augšējā kārtā jāliek atlikusī puse no putukrējumasiera masas. Kūkai pāri liek plēves galus un kūku ievieto ledusskapī uz vairākām stundām sastingt (ja ēšana plānota drīz – var ielikt saldētavā uz pāris stundām). Izņem kūku no ledusskapja, attin plēvi un liek pa virsu šķīvi, uz kura kūka tiks servēta – tad ar strauju kustību kūku kopā ar šķīvi apgāž. Noņem atlikušo plēvi, sadala porcijās un pasniedz kopā ar aveņu mērci (atlikusī puse no avenēm sablendētas).



Izklaide

Daudzsološā latvju jaunā rokgrupa “Everet” klausītāju vērtējumam nodevusi savu jaunāko singlu “Kāpēc” un tam veltīto videoklipu, kas tapis sadarbībā ar kultūras namu “Atmoda”.

Svarīgākais