Populārākie Ziemassvētku ēdieni - pīrāgi, šķovēti kāposti un piparkūkas

© Publicitātes foto

"Mazumtirgotāja ELVI aptaujas rezultāti par iepirkšanās paradumiem, sagaidot Ziemassvētkus, liecina – rūpējot svētku mielastu, respondenti labprāt priekšroku dod latviskajiem ēdieniem – sāļajiem pīrāgiem (74%), šķovētiem kāpostiem (73%) un pelēkajiem zirņiem ar speķi (67%). Savukārt piparkūkas atradīsies teju uz katra svētku galda, jo 90% aptaujas dalībnieku to ir norādījuši kā obligātu svētku cienastu,” skaidro Laila Vārtukapteine, SIA „ELVI Latvija” komercdirektore.

“No tradicionālajiem Ziemassvētku dzērieniem pircēji labprāt priekšroku dod karstvīnam – šādu atbildi ir snieguši 76% aptaujas respondentu. Savukārt alu, ko latviešu senči kā goda dzērienu cēluši arī Ziemassvētkos, šogad plāno iegādāties vien 5% aptaujāto,” atzīst L.Vārtukapteine.

Pārliecinošs vairākums jeb 75% aptaujas dalībnieku, kas piedalās svētku mielastā pagatavošanā, plāno galdā celt arī paštaisītu kūku, plātsmaizi vai kēksu. 

“Pēdējos gados novērojam tendenci, ka pircēj arvien vairāk mājās gatavo piparkūkas, veikalā iegādājoties jau gatavu mīklu. Piparkūkas tiek gatavotas gan baudīšanai mājās, gan dāvināšanai. Tas, protams, veicina piedāvājumu. Tā, piemēram, šogad veikalos ELVI ir pieejams plašs tieši reģionālu piegādātāju piparkūku mīklas piedāvājums,” komentē L.Vārtukapteine. 

Rūpējot Ziemsvētku mielastu, vairāk nekā puse jeb 60% respondentu plāno tērēt līdz 50 eiro, 25% - no 50 līdz 70 eiro, savukārt 15% - vairāk nekā 70 eiro.

SIA „ELVI Latvija” ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā. ELVI tīkla apgrozījuma pieaugums 2015.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, pieauga par 15%.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais