Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
tējkarote ķimeņu
150 g bekona
sāls
3 āboli
2 sīpoli
250 ml krējuma
700 g jauno kartupeļu
150 g sarīvēta Čederas siera
2 ēdamkarotes sviesta
ēdamkarote citrona sulas
2 ēdamkarotes graudaino sinepju
Pagatavošana: kartupeļus notīra, sagriež riņķīšos un liek kastrolī, aukstā sālsūdenī. Vāra, kamēr tie ir pusgatavi, apmēram 5 minūtes, šķidrumu nolej. Ābolus notīra, mīkstumu sagriež šķēlītēs. Apslaka ar citrona sulu. Pannā, kurā uzkarsēta ēdamkarote eļļas, apcep ābolus minūti no abām pusēm. Ieliek bļodā. Bekonu sagriež tievās sloksnītēs un apcep turpat, kur tika cepti āboli, no abām pusēm. Liek, lai atdziest, un sagriež katru sloksnīti 3 līdz 4 daļās. Uzkarsē krējumu uz lēnas uguns. Pievieno sieru, sinepes, sāli, piparus un ķimenes. Labi samaisa. Notīra sīpolu, sagriež tievos pusgredzenos. Uzkarsē uz pannas pārējo eļļu un apcep tajā sīpolus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem Celsija. Liek ietaukotā formā kartupeļus un ābolus, bekonu un sīpolus. Pārlej ar krējumu, virsū uzklāj foliju un cep 35 minūtes. Pēc tam foliju noņem un vēl liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pirms pasniegšanas var uzkaisīt zaļumus.