Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
750 g mazu jauno kartupeļu
250 g ķirštomātu
kārbiņa olīvu
1–2 anšovi
2 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana: liek jaunos kartupeļus (mizot nevajag!) vārošā sālsūdenī un novāra, kamēr gatavi. Noņem no uguns, nolej ūdeni un nedaudz nosusina. Katru kartupeli pārgriež divās vai trijās daļās. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Ķiploku notīra un smalki sasmalcina. Uzkarsē olīveļļu lielā pannā. Pievieno kartupeļus, anšovus un olīvas un cep, bieži apmaisot, 5 minūtes. Kad kartupeļi jau sāk apbrūnēt, pievieno ķiploku un tomātus, aplej ar balzamiko etiķi, uzkaisa piparus un sāli. Gatavo 2 minūtes un noņem pannu no uguns. Salātus pasniedz siltus kopā ar ceptu vistas krūtiņu vai zivi, vai zaļajām pupiņām.