RECEPTE: Piparmētru un zaļo zirnīšu krēmzupa ar kokosriekstu pienu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ļoti daudzveidīgi pagatavojamo krēmzupu sarakstu papildināt ar jauniem akcentiem – tas ir izaicinājums, ko vērts pieņemt!

SASTĀVDAĻAS:

2 glāzes zaļo zirnīšu

1,5 glāzes kukurūzas

1 glāze ūdens

1 sīpols

1 bundžiņa kokosriekstu piena

1 buntīte svaigu piparmētru

1/2 citrona

olīveļļa pēc garšas

sāls pēc garšas

malti melnie pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA: nelielā ūdens un olīveļļas daudzumā tvaicē zaļos zirnīšus un kukurūzu. Sagriež sīpolu un apcep, līdz tas kļūst zeltains un mīksts. Sīpolus pievieno zirņiem un kukurūzai. Pievieno glāzi ūdens, divas glāzes kokosriekstu piena un visu uzvāra. Katlā pievieno svaigu piparmētru, izspiež pusi citrona sulas, pieber sāli un piparus. Visu sablendē viendabīgā konsistencē. Krēmzupu lej šķīvjos, rotā ar piparmētru lapiņām un zaļajiem zirnīšiem.



Svarīgākais