RECEPTE: Piparmētru granitē ar augļiem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Viegli reibinošs dzēriens, kas piestāv nedēļas nogales pārtijai draugu pulkā.

SASTĀVDAĻAS:

baltvīns

dzirkstošais vīns

augļi – zemenes, vīnogas, arbūzs, mango

PAGATAVOŠANA: 1/3 daļu baltvīna lej traukā, iemērc piparmētru lapiņas un atstāj divas stundas ievilkties. Pēc tam klāt pielej 2/3 daļas šampanieša un trauku liek saldētavā, ik pa brīdim apmaisot. Kad dzēriens sasalis, to kārto glāzē. Vienā kārtā liek saldēto dzērienu, dēvētu par granitē, otrā kārto augļus. Pirms pasniegšanas pāri lej nedaudz piparmētru liķiera. Rotā ar piparmētru lapiņām.



Svarīgākais