RECEPTE: Marinētas ērkšķogas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Marinētas zaļās ērkšķogas droši var saukt par Latvijas olīvām – kopā ar sieriem vai visu veidu gaļu tās garšo dievīgi!

SASTĀVDAĻAS:

1 kg cietu ērkšķogu

1 glāze ūdens

dažas ķiploka daiviņas

marinādei: 1 glāze ūdens

3 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes cukura

100 ml 9% etiķa

PAGATAVOŠANA: no ūdens, garšvielām un etiķa uzvāra marinādi. Ogas sapilda burciņās, ieliek dažas daiviņas ķiploka, ja patīk, arī kādu garšvielu (smaržīgo piparu, krustnagliņu). Ogas pārlej ar karstu marinādi un liek pasterizēties (0,5 l burciņas pasterizē septiņas minūtes, 1 l burciņas – 10 minūtes).



Svarīgākais