RECEPTE: Marinētas ērkšķogas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Marinētas zaļās ērkšķogas droši var saukt par Latvijas olīvām – kopā ar sieriem vai visu veidu gaļu tās garšo dievīgi!

SASTĀVDAĻAS:

1 kg cietu ērkšķogu

1 glāze ūdens

dažas ķiploka daiviņas

marinādei: 1 glāze ūdens

3 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes cukura

100 ml 9% etiķa

PAGATAVOŠANA: no ūdens, garšvielām un etiķa uzvāra marinādi. Ogas sapilda burciņās, ieliek dažas daiviņas ķiploka, ja patīk, arī kādu garšvielu (smaržīgo piparu, krustnagliņu). Ogas pārlej ar karstu marinādi un liek pasterizēties (0,5 l burciņas pasterizē septiņas minūtes, 1 l burciņas – 10 minūtes).



Izklaide

Vairāk nekā mēneša garumā Latvijas vadošā investīciju banka Signet Banka un grupa Prāta Vētra aicināja Latvijas iedzīvotājus dalīties ar savies stāstiem un atmiņām kampaņā “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Kampaņa ir noslēgusies ar ievērojamu rezultātu – 235 sirsnīgi, personīgi un iedvesmojoši stāsti tika iesūtīti no visas Latvijas, tādēļ šis ir īstais laiks, lai ar tiem dalītos, jo jau šodien izskan "Pirmās dienas tūres" noslēguma koncerts.

Svarīgākais