RECEPTE: Ērkšķogu ievārījums ar persikiem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Mazliet eksotisks, patīkamu garšu un smaržu – gluži kā radīts brokastu sviestmaizei – ievārījums, kas burciņā ilgi neturas..

SASTĀVDAĻAS:

1 kg tīrītu ērkšķogu

4–5 persiki

500 g ievārījuma cukura

100 ml baltvīna

vaniļas pāksts

PAGATAVOŠANA: nomazgātas ogas liek katlā, pievieno nedaudz baltvīna un viegli pasautē. Pievieno veselu vaniļas pāksti un nelielos gabaliņos sagrieztus persikus. Nepārtraukti maisot, uzvāra. Kad persiki un ērkšķogas sāk šķīst, pievieno cukuru, atlikušo baltvīnu un vāra, līdz cukurs pilnībā izkusis. Karstu ievārījumu pilda izkarsētās stikla burkās, aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsumā.



Svarīgākais