Neierastāks baudījums.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg tīrītu jāņogu
500 g cukura
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote samaltu krustnagliņu
1 tējkarote sāls
2–3 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote galda etiķa
PAGATAVOŠANA: katlā liek jāņogas, cukuru, kanēli, krustnagliņas, sāli un ķiplokus. Samaisa un uz vidējas uguns vāra, ik pa laikam maisot, līdz viss cukurs izkusis. Kad cukurs izkusis, uzgriež lielu liesmu un vāra 20 minūtes. Vienu minūti pirms vārīšanās beigām pievieno galda etiķi un pavāra vēl vienu minūti. Karstu ievārījumu pilda karstās burkās un aizvāko. Atdzesē istabas temperatūrā un uzglabā vēsumā.
PADOMS