RECEPTE: Jāņogu un nektarīna ievārījumželeja

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

300 g tīrītu jāņogu

440 g nomizotu, palielos gabalos sagrieztu nektarīnu

370 g ievārījuma cukura

PAGATAVOŠANA:

katlā liek jāņogas, gabalos sagrieztus nektarīnus un cukuru. Visu samaisa un uz vidējas uguns maisot vāra, līdz cukurs pilnībā izkusis.

Uzgriež lielu liesmu un maisot vāra 10 minūtes. Karstu pilda karstās burkās un aizvāko. Atdzesē istabas temperatūrā, uzglabā vēsumā.

PADOMS

  • No receptē minētā daudzuma iznāk 500 ml želejai līdzīga ievārījuma.
  • Jāņogu skābums un nektarīnu saldums lieliski sader kopā ar pankūkām vai grauzdiņiem.
  • Lai ievārījums nebūtu tik salds, tam labāk pievienot nevis parasto cukuru, bet ievārījuma cukuru, kam klāt ir pektīns – viela, kas nodrošina labu recēšanu.



Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.