RECEPTE: Gaileņu sacepums ar vistas fileju un sieru

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai izdevusies maltīte!

SASTĀVDAĻAS:

10 vidēja lieluma kartupeļu

2 vistas filejas

500 g gaileņu, beku vai baraviku

1 vidēji liels sīpols

250 ml salda krējuma

2 olas

100 g labi kūstoša siera

sāls

garšvielas

sviests vai margarīns

eļļa

PAGATAVOŠANA: kartupeļus nomizo un sagriež apaļās ripiņās. Smalkās strēmelēs sagriež vistas fileju.

Notīra un sagriež sēnes, sasmalcina sīpolu. Pannā uzkarsē nelielu eļļas daudzumu, tajā apcep (neizcep!) kartupeļus, kam pievienots nedaudz sāls. Kamēr kartupeļi cepas, ietauko karstumizturīgu cepamtrauku. Pirmo klāj apcepto kartupeļu kārtu, tai pāri – apceptus vistas filejas gabaliņus, kam pievienotas garšvielas un sāls. Pannā apcep gailenes un sīpolus, gatavus tos kārto cepamtraukā virs kartupeļiem un filejas. Bļodiņā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Masu pārlej gaileņu kārtai. Cepamtrauku liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 180 – 200 grādu temperatūrā cep 15 – 20 minūtes.

Sacepumam ļauj nedaudz atdzist, tad ceļ galdā.

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais