RECEPTE: Gaileņu biezzupa

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja neierastākai zupai.

SASTĀVDAĻAS:

200 g gaileņu vai citu sēņu

1,5 glāzes buljona

2 glāzes piena

1 sīpols

1 olas dzeltenums

1 ēdamkarote sviesta

1 ēdamkarote miltu

sāls, svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA: sēnes nomazgā, sīki sakapā, sīpolus malki sagriež, pievieno buljonu, visu liek katlā un vāra 8 – 10 minūtes, līdz sēnes gatavas. Virumu sablenderē, jo gailenes ir diezgan sīkstas. Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, samaisa, pielej pienu. Karsē 5 – 8 minūtes, līdz masa sabiezē. Pievieno sablenderēto gaileņu masu, piparus, sāli. Karsē 9 – 11 minūtes, līdz virums uzmet burbuli. Mazliet atdzesē, sajauc ar saputotu olas dzeltenumu un karsē vēl 1 – 3 minūtes, bet neļauj uzvārīties! Zupu pasniedz karstu.



Izklaide

Daudzsološā latvju jaunā rokgrupa “Everet” klausītāju vērtējumam nodevusi savu jaunāko singlu “Kāpēc” un tam veltīto videoklipu, kas tapis sadarbībā ar kultūras namu “Atmoda”.

Svarīgākais