RECEPTE: Zemeņu tiramisu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

300 g zemeņu

puse glāzes zemeņu ievārījuma

2 ēdamkarotes ruma

250 g maskarpones

150 ml saldā krējuma

1,5 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote vanilīna cukura

Cepumi Dāmu pirkstiņi

PAGATAVOŠANA: ievārījumu sajauc ar ēdamkaroti ruma. Otru ēdamkaroti ruma pievieno krēmsieram un saputo. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vanilīncukuru un iemaisa krēmsiera masā. Traukā ar augstām malām liek pusi ievārījuma, izlīdzina un pārklāj ar cepumiem, pāri liek pārējo ievārījumu. Visu noklāj ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm. Nākamajā kārtā atkal liek cepumus, pārklāj ar krēmu. Kārtojumu vismaz astoņas stundas atstāj ledusskapī, tad rotā un pasniedz galdā.



Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais