RECEPTE: Zemeņu tiramisu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

300 g zemeņu

puse glāzes zemeņu ievārījuma

2 ēdamkarotes ruma

250 g maskarpones

150 ml saldā krējuma

1,5 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote vanilīna cukura

Cepumi Dāmu pirkstiņi

PAGATAVOŠANA: ievārījumu sajauc ar ēdamkaroti ruma. Otru ēdamkaroti ruma pievieno krēmsieram un saputo. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vanilīncukuru un iemaisa krēmsiera masā. Traukā ar augstām malām liek pusi ievārījuma, izlīdzina un pārklāj ar cepumiem, pāri liek pārējo ievārījumu. Visu noklāj ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm. Nākamajā kārtā atkal liek cepumus, pārklāj ar krēmu. Kārtojumu vismaz astoņas stundas atstāj ledusskapī, tad rotā un pasniedz galdā.



Izklaide

Muzikālā apvienība “Ēriks Palkavnieks & Popkorni” izdevuši savu otro kopdarbu “Reiss uz Londonu”. Šis ir turpinājums TV personības Palkavnieka un viņa draugu iesāktajai sadarbībai vasarā, kad tika izdots debijas singls “Netveramā”.

Svarīgākais