RECEPTE: Zemeņu tiramisu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

300 g zemeņu

puse glāzes zemeņu ievārījuma

2 ēdamkarotes ruma

250 g maskarpones

150 ml saldā krējuma

1,5 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote vanilīna cukura

Cepumi Dāmu pirkstiņi

PAGATAVOŠANA: ievārījumu sajauc ar ēdamkaroti ruma. Otru ēdamkaroti ruma pievieno krēmsieram un saputo. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vanilīncukuru un iemaisa krēmsiera masā. Traukā ar augstām malām liek pusi ievārījuma, izlīdzina un pārklāj ar cepumiem, pāri liek pārējo ievārījumu. Visu noklāj ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm. Nākamajā kārtā atkal liek cepumus, pārklāj ar krēmu. Kārtojumu vismaz astoņas stundas atstāj ledusskapī, tad rotā un pasniedz galdā.



Izklaide

Vairāk nekā mēneša garumā Latvijas vadošā investīciju banka Signet Banka un grupa Prāta Vētra aicināja Latvijas iedzīvotājus dalīties ar savies stāstiem un atmiņām kampaņā “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Kampaņa ir noslēgusies ar ievērojamu rezultātu – 235 sirsnīgi, personīgi un iedvesmojoši stāsti tika iesūtīti no visas Latvijas, tādēļ šis ir īstais laiks, lai ar tiem dalītos, jo jau šodien izskan "Pirmās dienas tūres" noslēguma koncerts.

Svarīgākais