RECEPTE: Ērkšķogu rulete ar putukrējumu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja gardam cienastam

SASTĀVDAĻAS:

4 olas

6 ēd. k. cukura

½ tējk. vaniļas cukura

4 ēd. k. miltu

3 ēd. k. kartupeļu miltu

1 tējk. cepamā pulvera

pildījumam:

250 ml Smiltenes piens salda krējuma

2 ēd. k. pūdercukura

5–6 ēd. k. svaiga ērkšķogu biezeņa

PAGATAVOŠANA: olas ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaišās, čaganās putās. Bļodiņā iemēra receptē noteikto miltu un kartupeļu miltu daudzumu, pievieno cepamo pulveri, labi sajauc. Saputotajās olās iesijā, tad viegli iecilā miltus. Masu lej cepamajā plātī uz viegli ietaukota cepamā papīra un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 7–10 minūtes. Biskvīts gatavs, kad tā maliņas atlec no cepamā papīra. Biskvītu izgāž uz cepamā papīra loksnes, kas nokaisīta ar cukuru. Vēl siltam biskvītam uzsmērē svaigu ērkšķogu biezeni (gaļas mašīnā samaļ ērkšķogas, iegūtajai masai pievieno nedaudz cukura, lej porciju trauciņos un saldētavā sasaldē. Atkausētajam biezenim ir svaigs aromāts un patīkama garša!). Virs biezeņa smērē putukrējuma kārtu un ruleti, kamēr tā vēl silta, sākot no garākās malas, satin. Atdzesē ledusskapī. Pasniedzot sagriež šķēlēs.



Izklaide

Muzikālā apvienība “Ēriks Palkavnieks & Popkorni” izdevuši savu otro kopdarbu “Reiss uz Londonu”. Šis ir turpinājums TV personības Palkavnieka un viņa draugu iesāktajai sadarbībai vasarā, kad tika izdots debijas singls “Netveramā”.

Svarīgākais