RECEPTE: Baltās šokolādes musa groziņi ar pistācijām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

200 g sakapātas baltās šokolādes

150 ml Smiltenes piens saldā krējuma

50 g lobītu, nesālītu,

rupji kapātu pistāciju

jebkuras svaigas ogas pēc izvēles

PAGATAVOŠANA: katliņā lej saldo krējumu un uz mazas liesmas karsē, līdz ir ļoti karsts, bet vēl neburbuļo. Bļodā liek baltās šokolādes gabaliņus un pa virsu uzlej karsto saldo krējumu. Ļauj nedaudz pastāvēt, tad samaisa, lai visa šokolāde izkūst.

Ja saldā krējuma un šokolādes masā vēl paliek kāds neizkusis šokolādes gabaliņš, katliņā uzvāra ūdeni, ūdens peldē ieliek šokolādes un saldā krējuma trauku un maisot vēl pakausē. Kad masa gatava, liek ledusskapī, lai vismaz 4 stundas atdziest, tad no ledusskapja izņem un ar mikseri saputo stingrās putās.

Beigās pievieno pistācijas un ar karoti samaisa. Pilda smilšu mīklas groziņos, pasniedzot rotā ar svaigām ogām.



Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais