RECEPTE: Garda šokolādes kūka 30 minūtēs

© takprosto.cc

Zemeņu un šokolādes kombinācija sniegs patiesu baudījumu. Tā kā kūka nav jācep, tā pagatavošana neprasīs daudz laika.

Sastāvdaļas:

300 grami šokolādes cepumi

100 grami sviests

200 grami piena šokolādes

100 grami tumšās šokolādes

200 ml saldais krējums

300 grami svaigas zemenes (to vietā var izmantot citas ogas, augļus)

mandeles vai citi rieksti dekorēšanai

Pagatavošana:

Blenderī sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Masu ieliek veidnē, traukā, noblietē un liek ledusskapī. Ūdens peldē izkausē šokolādes, pievieno saldo krējumu. Nedaudz vēl uzsilda. Visu samaisa līdz iegūta viendabīga masa. Ļauj nedaudz atdzist. No ledusskapja izņem kūkas pamatni un uz tās uzklāj masu. Rotā ar zemenēm un riekstiem. Kūku ieliek ledusskapī, pēc divām stundām tā būs jau baudāma.

Avots: takprosto.cc

Svarīgākais