Zemeņu un šokolādes kombinācija sniegs patiesu baudījumu. Tā kā kūka nav jācep, tā pagatavošana neprasīs daudz laika.
Sastāvdaļas:
300 grami šokolādes cepumi
100 grami sviests
200 grami piena šokolādes
100 grami tumšās šokolādes
200 ml saldais krējums
300 grami svaigas zemenes (to vietā var izmantot citas ogas, augļus)
mandeles vai citi rieksti dekorēšanai
Pagatavošana:
Blenderī sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Masu ieliek veidnē, traukā, noblietē un liek ledusskapī. Ūdens peldē izkausē šokolādes, pievieno saldo krējumu. Nedaudz vēl uzsilda. Visu samaisa līdz iegūta viendabīga masa. Ļauj nedaudz atdzist. No ledusskapja izņem kūkas pamatni un uz tās uzklāj masu. Rotā ar zemenēm un riekstiem. Kūku ieliek ledusskapī, pēc divām stundām tā būs jau baudāma.
Avots: takprosto.cc