RECEPTE: Kārtainās mīklas kūka ar zemenēm, āboliem un svaigo sieru

© Agris Semēvics, speciāli Mājai

Ideja gardam našķim

SASTĀVDAĻAS:

Latvijas Maiznieka kārtainā mīkla

250 g svaigā siera, 100 g ogu (avenes, mellenes un zemenes), kanēlis

2 olas, 100 g skābā krējuma

80 g cukura

PAGATAVOŠANA: ņem apaļo cepampannu (15 cm). Ieklāj cepampapīru un izrullētu mīklu un ar dakšiņu sadur caurumiņus. Mīklai virsū lej 250 g sagatavotā svaigā siera, 100 g ogu (avenes, mellenes un zemenes) un kanēļa maisījumu. Visu apmēram 15 minūtes nedaudz pacep 170 grādos. Tad visu pārlej ar 2 olu, 100 g skābā krējuma un 80 g cukura sakultu masu un cep vēl 20–30 minūtes, līdz kūka ir gatava.

Izklaide

Vairāk nekā mēneša garumā Latvijas vadošā investīciju banka Signet Banka un grupa Prāta Vētra aicināja Latvijas iedzīvotājus dalīties ar savies stāstiem un atmiņām kampaņā “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Kampaņa ir noslēgusies ar ievērojamu rezultātu – 235 sirsnīgi, personīgi un iedvesmojoši stāsti tika iesūtīti no visas Latvijas, tādēļ šis ir īstais laiks, lai ar tiem dalītos, jo jau šodien izskan "Pirmās dienas tūres" noslēguma koncerts.