RECEPTE: Siltie bulgura salāti ar dārzeņiem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Siltie bulgura salāti ar daudzveidīgu dārzeņu piedevu būs īsts atradums tiem, kam neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir cukura diabēts.

SASTĀVDAĻAS:

1 neliels kabacis

1 neliels baklažāns

1 neliels cukini

150–200 g bulgura

1 sarkanais sīpols

1 sarkanā paprika

2–3 tomāti

1 garais gurķis

2 ķiploka daiviņas

1 sauja pētersīļu zaļumu

1 sauja svaiga bazilika

zaļie lapu salāti

eļļa cepšanai

sāls, drupināti melnie pipari

piedevas pasniedzot: kazas siers, diedzētas sēkliņas, kaņepju izspaidas

PAGATAVOŠANA:

baklažānu un kabaci noskalo, sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra. Sakarsē pannā eļļu, apcep baklažānu gabaliņus un pievieno ķiploku spiednē izspiestus ķiplokus – aptuveni piecas minūtes cep.

Kad baklažāni apcepti, tos pārliek bļodiņā un 3–5 minūtes apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāli un piparus.

Papriku, gurķi, tomātus sagriež nelielos gabaliņos.

Zaļumus smalki sakapā. Salātus saplucina.

Bulguru vāra septiņas minūtes, tad nedaudz uzbriedina. Sīpolu notīra, sagriež mazos gabaliņos.

Visas sastāvdaļas kārto lielā bļodā un pārcilājot sajauc. Pāri kārto fetas siera gabaliņus un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētajiem graudiem vai asniem.

Izklaide

Joprojām jaunais dziedātājs Edvards Strazdiņš, kuru joprojām mēdz dēvēt par latviešu kantrī mūzikas jauno cerību, izdevis jaunu albumu. Tas jau pieejams mūzikas straumēšanas un lejupielādes servisos, taču līdz oficiālai tā klajā nākšanas svinībām gan nāksies vēl uzgaidīt - prezentācijas koncerts notiks 30. septembrī kultūras centrā “Ulbrokas pērle”.

Svarīgākais