Siltie bulgura salāti ar daudzveidīgu dārzeņu piedevu būs īsts atradums tiem, kam neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir cukura diabēts.
SASTĀVDAĻAS:
1 neliels kabacis
1 neliels baklažāns
1 neliels cukini
150–200 g bulgura
1 sarkanais sīpols
1 sarkanā paprika
2–3 tomāti
1 garais gurķis
2 ķiploka daiviņas
1 sauja pētersīļu zaļumu
1 sauja svaiga bazilika
zaļie lapu salāti
eļļa cepšanai
sāls, drupināti melnie pipari
piedevas pasniedzot: kazas siers, diedzētas sēkliņas, kaņepju izspaidas
PAGATAVOŠANA:
baklažānu un kabaci noskalo, sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra. Sakarsē pannā eļļu, apcep baklažānu gabaliņus un pievieno ķiploku spiednē izspiestus ķiplokus – aptuveni piecas minūtes cep.
Kad baklažāni apcepti, tos pārliek bļodiņā un 3–5 minūtes apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāli un piparus.
Papriku, gurķi, tomātus sagriež nelielos gabaliņos.
Zaļumus smalki sakapā. Salātus saplucina.
Bulguru vāra septiņas minūtes, tad nedaudz uzbriedina. Sīpolu notīra, sagriež mazos gabaliņos.
Visas sastāvdaļas kārto lielā bļodā un pārcilājot sajauc. Pāri kārto fetas siera gabaliņus un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētajiem graudiem vai asniem.