RECEPTE: Tunča salāti ar pupiņām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ja ledusskapī var atrast konservētu tunci un pupiņas, gardus salātus var uzmeistarot piecās minūtēs.

SASTĀVDAĻAS:

200 g konservētu pupiņu

200 g konservēta tunča savā sulā

1 šalotes sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 citrons

svaigi spināti

pētersīļi

rukola

olīveļļa

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA: pusi sīpola un ķiploka daiviņu sīki sasmalcina un sajauc ar konservētām pupiņām, kam iepriekš noliets konservēšanas šķidrums. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, spinātus un rukolu, pievieno konservēta tunča gabaliņus. Īsi pirms baudīšanas salātos iejauc mērci, kas gatavota no viena citrona sulas un olīveļļas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Izklaide

Rojas brīvdabas estrādē 7. jūnijā un Jelgavas brīvdabas koncertzālē “Mītava” 28. jūnijā uz vasarīgiem koncertiem “Nekādu problēmu” aicina populārā grupa “bet bet”, uzsverot, ka šie abi vakari būs īsts pozitīvu emociju lādiņš: “Mūsu grupas fani jau zina, ka ikviens grupas koncerts vienmēr tiek spēlēts ar pilnu atdevi, turklāt piedāvājot arī kārtīgu sadziedāšanos!”