RECEPTE: Tunča salāti ar pupiņām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ja ledusskapī var atrast konservētu tunci un pupiņas, gardus salātus var uzmeistarot piecās minūtēs.

SASTĀVDAĻAS:

200 g konservētu pupiņu

200 g konservēta tunča savā sulā

1 šalotes sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 citrons

svaigi spināti

pētersīļi

rukola

olīveļļa

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA: pusi sīpola un ķiploka daiviņu sīki sasmalcina un sajauc ar konservētām pupiņām, kam iepriekš noliets konservēšanas šķidrums. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, spinātus un rukolu, pievieno konservēta tunča gabaliņus. Īsi pirms baudīšanas salātos iejauc mērci, kas gatavota no viena citrona sulas un olīveļļas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Izklaide

“Music Latvia”, “Music Estonia” un Lietuvas Mūzikas Biznesa asociācija oktobrī prezentēs pirmo Baltijas fokusa programmu “Ireland Music Week” (IMW) ietvaros. Programmā piedalīsies trīs mākslinieki – “Mariin k.” no Igaunijas, “Plié” no Lietuvas un Vultura no Latvijas, kā arī vairāk nekā 20 Baltijas mūzikas industrijas pārstāvju delegācija.

Svarīgākais