Garda zupa.
SASTĀVDAĻAS:
10 lieli sīpoli
200 g sviesta
2,5 l buljona, 1 glāze portvīna
šerija etiķis vai balzametiķis
jūras sāls, melnie pipari, olīveļļa
svaigs timiāns, Vorčestras mērce
150 g rīvēta cieta siera
bagete
PAGATAVOŠANA: sīpolus sagriež ļoti plānās strēmelītēs. Katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu, pievieno sīpolus un sāli, uz mazas uguns liesmas, ik 15 minūtes apmaisot, sautē aptuveni trīs stundas. Pievieno šerija etiķi, portvīnu, izmaisa. Pievieno timiānu un buljonu, vēl 1 stundu turpina sautēšanu. Bagetes šķēles apslaka ar olīveļļu un cepeškrāsnī viegli apgrauzdē. Zupu salej karstumizturīgos porciju traukos, katram virsū liek bagetes šķēli, to pārber ar rīvēto sieru. Traukus liek sakarsētā krāsnī un karsē, līdz siers zeltaini izkusis. Pasniedz karstu.