RECEPTE: Franču sīpolu zupa

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Garda zupa.

SASTĀVDAĻAS:

10 lieli sīpoli

200 g sviesta

2,5 l buljona, 1 glāze portvīna

šerija etiķis vai balzametiķis

jūras sāls, melnie pipari, olīveļļa

svaigs timiāns, Vorčestras mērce

150 g rīvēta cieta siera

bagete

PAGATAVOŠANA: sīpolus sagriež ļoti plānās strēmelītēs. Katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu, pievieno sīpolus un sāli, uz mazas uguns liesmas, ik 15 minūtes apmaisot, sautē aptuveni trīs stundas. Pievieno šerija etiķi, portvīnu, izmaisa. Pievieno timiānu un buljonu, vēl 1 stundu turpina sautēšanu. Bagetes šķēles apslaka ar olīveļļu un cepeškrāsnī viegli apgrauzdē. Zupu salej karstumizturīgos porciju traukos, katram virsū liek bagetes šķēli, to pārber ar rīvēto sieru. Traukus liek sakarsētā krāsnī un karsē, līdz siers zeltaini izkusis. Pasniedz karstu.

Izklaide

Lai gan pēc skaita devītā latvju “punk/HC” mūzikas izlase tiak izdota jau pērn oktobrī, apskatnieka rokās tā kaut kā nonāca tikai tagad – reizē ar „Inokentijs Mārpls” līdera Raimonda Lagimova jeb Dambja izdoto žanrisko brālēnu vai māsīcu, neatkarīgo grupu izlasi “Odekolons”.