Piedāvā restorāna Rīgas atslēga šefpavāre Gunta Rolova.
Trikātas Holandes siera standziņas ar ceptiem dārzeņiem
SASTĀVDAĻAS:
100 g Trikātas Holandes siera
50 g sezama sēkliņu
50 g miltu
1 ola
70 g dzeltenās un sarkanās paprikas
70 g ziedkāposta
40 g zaļo sviesta pupiņu
25 g saldkrējuma sviesta
garšvielas
PAGATAVOŠANA: sieru sagriež divās standziņās, olu sakuļ. Siera standziņas panē sezama sēklās, tad miltos un olā pa divām reizēm katrā panējumā un liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un ar kraukšķīgu garoziņu. Dārzeņus nomazgā, sagriež un liek tvaicēties 100 grādu temperatūrā 10 minūšu. Sakarsētā pannā izkausē sviestu un liek apcepties tvaicētos dārzeņus, pievieno garšvielas pēc pašu vēlmēm. Kārto uz šķīvja un pasniedz.
SASTĀVDAĻAS:
50 g dzelteno sviesta pupiņu
70 g brokoļu
70 g sarkanās paprikas
1 kālis
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA: ņem nelielu kāli, nomazgā to, izgriež dobumu, apsāla un appiparo, liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūšu. Pa to laiku noblanšē dārzeņus un sagriež sīkākos gabaliņos. Kad kālis mazliet apcepies, dobumu pilda ar noblanšētajiem dārzeņiem, pa virsu kārto strēmelītēs sagrieztu sieru. Atkārtoti liek cepeškrāsnī vēlreiz uz 10 minūtēm, līdz siers izkusis.
Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar cūkas fileju, svaigu tomātu un Trikātas Holandes sieru
SASTĀVDAĻAS:
100 g Trikātas Holandes siera
0,5 kg kartupeļu
120 g cūkas filejas
120 g svaigu tomātu
70 g olīveļļas
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA: uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno sāli, piparus un cep uz sakarsētas pannas līdz gatavībai. Cūkas fileju sagriež plānās šķēlītēs, izklapē, pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek uzkarsētā pannā un cep 5–7 minūtes. Tomātus noskalo, sagriež plānās šķēlītēs. Uz smalkās rīves sarīvē Trikātas Holandes sieru. Uz pannas kārto tornīti no visām sastāvdaļām, pamatā liekot kartupeļu pankūku, tad izcepto cūkgaļas fileju, tomāta šķēlīti un rīvēto sieru. Veido 3 kārtas, visu sasprauž ar iesmu, lai neizjūk. Tornīti liek sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un cep, līdz siers izkusis.