RECEPTES: Variācijas par sieru jeb idejas sātīgai rudens maltītītei

© Ag­ris SE­MĒ­VICS

Pie­dā­vā res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga šef­pa­vā­re Gun­ta Ro­lo­va.

Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ra stan­dzi­ņas ar cep­tiem dār­ze­ņiem

SA­STĀV­DA­ĻAS:

100 g Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ra

50 g se­za­ma sēk­li­ņu

50 g mil­tu

1 ola

70 g dzel­te­nās un sar­ka­nās pap­ri­kas

70 g zied­kā­pos­ta

40 g za­ļo svies­ta pu­pi­ņu

25 g sal­dkrē­ju­ma svies­ta

garš­vie­las

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: sie­ru sa­griež di­vās stan­dzi­ņās, olu sa­kuļ. Sie­ra stan­dzi­ņas pa­nē se­za­ma sēk­lās, tad mil­tos un olā pa di­vām rei­zēm kat­rā pa­nē­ju­mā un liek cep­ties sa­kar­sē­tā eļ­ļā, līdz tās kļūst zel­tai­ni brū­nas un ar krauk­šķī­gu ga­ro­zi­ņu. Dār­ze­ņus no­maz­gā, sa­griež un liek tvai­cē­ties 100 grā­du tem­pe­ra­tū­rā 10 mi­nū­šu. Sa­kar­sē­tā pan­nā iz­kau­sē svies­tu un liek ap­cep­ties tvai­cē­tos dār­ze­ņus, pie­vie­no garš­vie­las pēc pa­šu vēl­mēm. Kār­to uz šķīv­ja un pa­sniedz.

Cepts kā­lis ar Tri­kā­tas sie­ru un dār­ze­ņiem

SA­STĀV­DA­ĻAS:

50 g dzel­te­no svies­ta pu­pi­ņu

70 g bro­ko­ļu

70 g sar­ka­nās pap­ri­kas

80 g Tri­kā­tas trikantālera sie­ra

1 kā­lis

sāls, pi­pa­ri

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ņem ne­lie­lu kā­li, no­maz­gā to, iz­griež do­bu­mu, ap­sā­la un ap­pi­pa­ro, liek cep­ties sa­kar­sē­tā ce­peš­krās­nī 200 grā­dos 10 mi­nū­šu. Pa to lai­ku no­blan­šē dār­ze­ņus un sa­griež sī­kā­kos ga­ba­li­ņos. Kad kā­lis maz­liet ap­ce­pies, do­bu­mu pil­da ar no­blan­šē­ta­jiem dār­ze­ņiem, pa virs­u kār­to strē­me­lī­tēs sa­griez­tu sie­ru. At­kār­to­ti liek ce­peš­krās­nī vēl­reiz uz 10 mi­nū­tēm, līdz siers iz­ku­sis.

Krauk­šķī­gās kar­tu­pe­ļu pan­kū­kas ar cū­kas fi­le­ju, svai­gu to­mā­tu un Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ru

SA­STĀV­DA­ĻAS:

100 g Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ra

0,5 kg kar­tu­pe­ļu

120 g cū­kas fi­le­jas

120 g svai­gu to­mā­tu

70 g olīv­eļ­ļas

sāls, pi­pa­ri

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: uz rup­jās rī­ves sa­rī­vē kar­tu­pe­ļus, pie­vie­no sā­li, pi­pa­rus un cep uz sa­kar­sē­tas pan­nas līdz ga­ta­vī­bai. Cū­kas fi­le­ju sa­griež plā­nās šķē­lī­tēs, iz­kla­pē, pār­kai­sa ar sā­li un pi­pa­riem. Liek uz­kar­sē­tā pan­nā un cep 5–7 mi­nū­tes. To­mā­tus no­ska­lo, sa­griež plā­nās šķē­lī­tēs. Uz smal­kās rī­ves sa­rī­vē Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ru. Uz pan­nas kār­to tor­nī­ti no vi­sām sa­stāv­da­ļām, pa­ma­tā lie­kot kar­tu­pe­ļu pan­kū­ku, tad iz­cep­to cūk­ga­ļas fi­le­ju, to­mā­ta šķē­lī­ti un rī­vē­to sie­ru. Vei­do 3 kār­tas, vi­su sa­sprauž ar ie­smu, lai ne­iz­jūk. Tor­nī­ti liek sa­kar­sē­tā ce­peš­krās­nī 200 grā­du tem­pe­ra­tū­rā un cep, līdz siers iz­ku­sis.