RECEPTES: Variācijas par sieru jeb idejas sātīgai rudens maltītītei

© Ag­ris SE­MĒ­VICS

Pie­dā­vā res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga šef­pa­vā­re Gun­ta Ro­lo­va.

Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ra stan­dzi­ņas ar cep­tiem dār­ze­ņiem

SA­STĀV­DA­ĻAS:

100 g Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ra

50 g se­za­ma sēk­li­ņu

50 g mil­tu

1 ola

70 g dzel­te­nās un sar­ka­nās pap­ri­kas

70 g zied­kā­pos­ta

40 g za­ļo svies­ta pu­pi­ņu

25 g sal­dkrē­ju­ma svies­ta

garš­vie­las

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: sie­ru sa­griež di­vās stan­dzi­ņās, olu sa­kuļ. Sie­ra stan­dzi­ņas pa­nē se­za­ma sēk­lās, tad mil­tos un olā pa di­vām rei­zēm kat­rā pa­nē­ju­mā un liek cep­ties sa­kar­sē­tā eļ­ļā, līdz tās kļūst zel­tai­ni brū­nas un ar krauk­šķī­gu ga­ro­zi­ņu. Dār­ze­ņus no­maz­gā, sa­griež un liek tvai­cē­ties 100 grā­du tem­pe­ra­tū­rā 10 mi­nū­šu. Sa­kar­sē­tā pan­nā iz­kau­sē svies­tu un liek ap­cep­ties tvai­cē­tos dār­ze­ņus, pie­vie­no garš­vie­las pēc pa­šu vēl­mēm. Kār­to uz šķīv­ja un pa­sniedz.

Cepts kā­lis ar Tri­kā­tas sie­ru un dār­ze­ņiem

SA­STĀV­DA­ĻAS:

50 g dzel­te­no svies­ta pu­pi­ņu

70 g bro­ko­ļu

70 g sar­ka­nās pap­ri­kas

80 g Tri­kā­tas trikantālera sie­ra

1 kā­lis

sāls, pi­pa­ri

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ņem ne­lie­lu kā­li, no­maz­gā to, iz­griež do­bu­mu, ap­sā­la un ap­pi­pa­ro, liek cep­ties sa­kar­sē­tā ce­peš­krās­nī 200 grā­dos 10 mi­nū­šu. Pa to lai­ku no­blan­šē dār­ze­ņus un sa­griež sī­kā­kos ga­ba­li­ņos. Kad kā­lis maz­liet ap­ce­pies, do­bu­mu pil­da ar no­blan­šē­ta­jiem dār­ze­ņiem, pa virs­u kār­to strē­me­lī­tēs sa­griez­tu sie­ru. At­kār­to­ti liek ce­peš­krās­nī vēl­reiz uz 10 mi­nū­tēm, līdz siers iz­ku­sis.

Krauk­šķī­gās kar­tu­pe­ļu pan­kū­kas ar cū­kas fi­le­ju, svai­gu to­mā­tu un Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ru

SA­STĀV­DA­ĻAS:

100 g Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ra

0,5 kg kar­tu­pe­ļu

120 g cū­kas fi­le­jas

120 g svai­gu to­mā­tu

70 g olīv­eļ­ļas

sāls, pi­pa­ri

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: uz rup­jās rī­ves sa­rī­vē kar­tu­pe­ļus, pie­vie­no sā­li, pi­pa­rus un cep uz sa­kar­sē­tas pan­nas līdz ga­ta­vī­bai. Cū­kas fi­le­ju sa­griež plā­nās šķē­lī­tēs, iz­kla­pē, pār­kai­sa ar sā­li un pi­pa­riem. Liek uz­kar­sē­tā pan­nā un cep 5–7 mi­nū­tes. To­mā­tus no­ska­lo, sa­griež plā­nās šķē­lī­tēs. Uz smal­kās rī­ves sa­rī­vē Tri­kā­tas Ho­lan­des sie­ru. Uz pan­nas kār­to tor­nī­ti no vi­sām sa­stāv­da­ļām, pa­ma­tā lie­kot kar­tu­pe­ļu pan­kū­ku, tad iz­cep­to cūk­ga­ļas fi­le­ju, to­mā­ta šķē­lī­ti un rī­vē­to sie­ru. Vei­do 3 kār­tas, vi­su sa­sprauž ar ie­smu, lai ne­iz­jūk. Tor­nī­ti liek sa­kar­sē­tā ce­peš­krās­nī 200 grā­du tem­pe­ra­tū­rā un cep, līdz siers iz­ku­sis.

 

 

 

Izklaide

Par godu savai 20 gadu jubilejai vokālā grupa “Framest” laidusi klajā jaunu albumu, prezentējot to īpašā koncertā K. K. fon Stricka villā. Pēc skaita šis lieldarbs ir ceturtais grupas karjerā - iepriekš izdoti studijas albumi “Svētki ledus pilī” (2012), “All That Jazz” (2014) un “Amber Jazz” (2015).

Svarīgākais