RECEPTE: Atbilde embargo - piena zupa ar reņģēm

© f64

Piena zupa ar reņģēm ir sens un gards kurzemnieku ēdiens, kurš pazudis no ikdienas galdiem. Šajā piena un zivju pārpilnības laikā piedāvājam izmēģināt šo interesanto recepti. Recepte ņemta no protāla www.irlaiks.lv

Piena zupa ar reņģēm

Nepieciešamās sastāvdaļas
200 g piens, 200 g ūdens, 200 g kartupeļi, 10 g sīpoli, 150 g svaigas reņģes, 15 g skābs krējums, sāls, zaļumi

Pagatavošana
Notīrītas reņģes liek katliņā, pārlej ūdeni, pievieno sāli un uz mazas liesmas vāra, līdz reņģes gatavas. Tad reņģes izņem, šķidrumu izkāš, lej atpakaļ katlā, pieber kubiņos sagrieztus kartupeļus, sīki sasmalcinātu sīpolu. Kad kartupeļi mīksti, pielej pienu un uzvāra. Pirms pasniegšanas zupā liek no asakām atdalītas reņģu filejas, skābu krējumu, sasmalcinātus garšaugus.

Uzturvērtība: olbaltumvielas – 20, 7 g, taukvielas – 18,2 g, ogļhidrāti – 40, 9 g, kalorijas – 422.

Izklaide

No grupas “Avakādo Latte” rīkotās dziesmu rakstīšanas apcirkņiem ik pa laikam plašākai auditorijai tiek piedāvāts kāds jauns un cerīgs gabals. Lūk, vēl viens no tiem: vokālista/ģitārista Kristapa Vegnera rokdziesma “Saulīte rotājās”.