Portāls www.receptes.lv piedāvā gardu un viegli pagatavojamu aveņu un baltās šokolādes siera kūkas recepti, kura lieti noderēs gan svētku galdam, gan ikdienas desertam.
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei:
250g parastu cepumu ar citrona garšu
100g sviesta
Pildījumam:
600g mīkstā siera (piemēram, philodelfia, riccota vai mascropone)
250g aveņu
200g cukura
4 olas
Virskārtai:
250g mīkstā siera (piemēram, philodelfia, riccota vai mascropone)
200g baltā šokolāde (bez piedevām)
Pagatavošana: 90 min.
1. Apaļo formu (~26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
2. Sasmalcina cepumus un samaisa ar mīkstu ,bet ne izkausētu sviestu.
3. Sasmalcināto cepumu un sviesta masu iepresē cepamajā formā.
4. Sajauc svaigo sieru ar cukuru, pa vienai pievieno olas, nepārtraukti putojot masu. Beigās pievieno avenes, pārlej ar iegūto masu sasmalcinātos cepumus, kas iepresēti formā.
5. Cep 180°C 30–45 minūtes.
6. Ļauj kūkai atdzist.
7. Glazūrai izkausē šokolādi un sajauc ar istabas temperatūras svaigo sieru, pārlej pār gatavo kūku.
8. Kūku notur ledusskapī vismaz pusstundu pirms pasniegšanas.
Lai labi garšo!