RECEPTE: Aveņu un baltās šokolādes siera kūka

© f64

Portāls www.receptes.lv piedāvā gardu un viegli pagatavojamu aveņu un baltās šokolādes siera kūkas recepti, kura lieti noderēs gan svētku galdam, gan ikdienas desertam.

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei:

250g parastu cepumu ar citrona garšu

100g sviesta

Pildījumam:

600g mīkstā siera (piemēram, philodelfia, riccota vai mascropone)

250g aveņu

200g cukura

4 olas

Virskārtai:

250g mīkstā siera (piemēram, philodelfia, riccota vai mascropone)

200g baltā šokolāde (bez piedevām)

Pagatavošana: 90 min.

1. Apaļo formu (~26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.

2. Sasmalcina cepumus un samaisa ar mīkstu ,bet ne izkausētu sviestu.

3. Sasmalcināto cepumu un sviesta masu iepresē cepamajā formā.

4. Sajauc svaigo sieru ar cukuru, pa vienai pievieno olas, nepārtraukti putojot masu. Beigās pievieno avenes, pārlej ar iegūto masu sasmalcinātos cepumus, kas iepresēti formā.

5. Cep 180°C 30–45 minūtes.

6. Ļauj kūkai atdzist.

7. Glazūrai izkausē šokolādi un sajauc ar istabas temperatūras svaigo sieru, pārlej pār gatavo kūku.

8. Kūku notur ledusskapī vismaz pusstundu pirms pasniegšanas.

Lai labi garšo!

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais