Bauska aicina uz sezonas atklāšanu

© publicitātes

Bauskas un apkārtnes Tūrisma sezonas atklāšanas svētki ir ikgadējs pasākums, kas katru gadu notiek 4. maijā - šogad jau astoto reizi. Tradicionāli šajā dienā sezonu atsāk daudzi muzeji, tiek atklāti jauni objekti un pakalpojumi. Šogad uzsvars tiks likts uz Bauskas īpašajiem ēdieniem, kas ar 4. maiju nobaudāmi atpūtas kompleksā „Miķelis”, viesu namā „Bērzkalni” un Mežotnes pilī.

Svētku svinīgā atklāšana notiks Bauskas rātslaukumā, te no 11.00 līdz 13.00 būs iespēja vērot Bauskas Kultūras Centra muzikālos priekšnesumus, apskates objektu prezentācijas. Piemēram, Bauskas pils seno deju grupa „Galms” uzstāsies ar dejām un izrādīs jaunos aksesuārus, Bauskas Motormuzejs piedāvās salik RAF modelīšus, Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejs prezentēs savus šovus, ceļojumu aģentūra ELTUR stāstīs par saviem šīs vasaras ceļojumiem, z/s „Vaidelotes” vārīs Bauskas pusei raksturīgos virteņus, būs arī mazais vietējo amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Īpašie viesi – Lāču maizes Knīpucis ar rotaļām un degustācijām un iespēju iegūt dāvanu karti ceptuves apmeklējumam. Galerija „Meistars Gothards” uzsāk tradīciju un tirgos gleznas pēc mēra un svara. 50 autoru 300 darbi sākot no 15 centiem par 1 cm², bet Rundāles novada „Baltajā mājā” pusdienas laikā tiks atvērts ceplis. Kopgrupā būs iespēja iepazīt Bauskas vecpilsētu un Bauskas alusdarītavu. Bauskas alus atklās mūsu reģionā ražoto produktu veikaliņu „Bauskas miestiņš un citi labumi”. Apmeklētājus visas brīvdienas gaidīs arī Bauskas Motormuzejs, mini zoo „Dobuļi”, Trušu pilsētiņa, brīvdabas muzejs „Ausekļu dzirnavas”, Mežotnes pils un Rundāles pils muzejs. Velo ceļotājus aicinām pievienoties Bauskas bērnu un jauniešu centra velo pulciņa izbraucienam uz Mežotnes pilskalnu, bet makšķerniekiem noteikti jāatbrauc uz Bangu dīķi un jāpiedalās cīņā par lielāko Bangu dīķa līdaku!

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais