Gavēņa laika receptes: dārzeņu sautējums

© nra.lv

Ēdināšanas uzņēmuma LIDO šefpavāre Ilga Joma iesaka dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai.

 "Sastāvdaļām nepieciešami četri lieli burkāni, 100 grami žāvētu plūmju, viens mazs sīpols, viena daiviņa ķiploka, 50 grami sviesta, cukurs, sāls, pipari, zaļumi. Nomizojam un smalki sakapājam sīpolu, un sarīvējam ķiploku. Nomizojam burkānus un sagriežam rupjos salmiņos. Uzkarsējam pannu uz lielas liesmas, tajā izkausējam sviestu un ieberam sīpolus un ķiplokus. Aptuveni pēc minūtes pievienojam burkānus, uzliekam pannai vāku un uz vidējas uguns sautējam, kamēr tie paliek mīksti. Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedinām ūdenī. Kad burkāni gatavi, pārberam bļodā, notecinām atlikušās taukvielas, pievienojam vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievienojam zaļumus, sāli un piparus. Viegli apmaisām ar rokām un ceļam galdā. Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu."

Izklaide

Latvijas vadošā investīciju banka Signet Bank kopā ar grupu Prāta Vētra jūnijā uzsāka īpašu un emocionālu sabiedrības iesaistes kampaņu “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Tajā ikviens aicināts dalīties savā personīgajā atmiņā, kurā Prāta Vētras mūzika bijusi līdzās kā iedvesma vai pavadošais spēks. Līdz šim saņemti jau ap 190 stāstu, un katrs piektais no tiem ir saistīts ar mīlestību – attiecību sākumu, bildinājumiem vai kāzām.