Rīgas restorānu nedēļā pasniegtas 2698 maltītes

© F64

Ceturtajā Rīgas restorānu nedēļā, kas norisinājās no 2.decembra līdz 8.decembrim, apmeklētājiem tika pasniegtas 2698 maltītes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB).

Starp visvairāk apmeklētajiem restorāniem ziemas sezonai veltītajā nedēļā ierindojās "Kaļķu vārti", "He’s" un "Benjamiņš".

Kā norāda restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers, Rīgas restorānu nedēļa sniedz milzu gandarījumu, jo ar savu gatavošanas mākslu varam iepriecināt ļoti daudz dažādu cilvēku, īpaši tos, kuri nav pastāvīgie restorānu apmeklētāji.

Rīgas restorānu nedēļa ir daļa no "Live Rīga" veidotā projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga", kas tika aizsākts pagājušajā gadā ar mērķi popularizēt ēšanas kultūru gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Šogad to laikā restorānus apmeklējuši tūkstošiem cilvēku un pasniegti vairāk nekā 10 000 maltīšu.

"Restorānu apmeklējums visa gada garumā šī projekta laikā ir bijis ļoti augsts. Visvairāk priecē, ka īpašos piedāvājumus izmanto vietējie iedzīvotāji, kuri ikdienā restorānus neapmeklē. Patīkami, ka ir arī tādi cilvēki, kuri restorānus apmeklējuši visas četras nedēļas un ar nepacietību jau gaida nākamo," atzina RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Rīgas ziemas restorānu nedēļā piedalījās restorāni "3 naži", "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"", "Academy", ''Aleks'', ''Ambiente'', ''Aqua Luna'', ''Avalon'', ''B-Bārs restorāns'', ''Benjamiņš'', ''BIBLIOTĒKA No1 Restorāns'', ''Burkāns'', ''Garage'', ''HE’s restorāns'', ''Kaļķu vārti'', ''Key to Riga'', ''La Boheme'', ''Le Dome'', ''Olive Oil Trading Co'', ''Ostas skati'', ''Tinto'' un ''Valtera restorāns''.

Rīgas restorānu nedēļu organizē "Live Rīga" un Pavāru klubs.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais