Rīgā atvērts pirmais sardīniešu restorāns

© skanpix

Berga bazārā atvērts Rīgā pirmais sardīniešu restorāns picērija "Murales".

Restorāna apmeklētājiem tiks piedāvātas 40 dažādas uz vietas gatavotas picas – gan tradicionālas un pazīstamās itāliešu picas ("Margherita", "Quattro Formaggi" u.c.), gan arī pēc sardīniešu receptēm ceptas. Līdztekus plašajam picu klāstam apmeklētāji varēs nobaudīt daudzveidīgu otro ēdienu piedāvājumu, salātus, sierus, jūras veltes, pastas, zupas, dažādas uzkodas un desertu. Paredzēts piedāvāt arī Latvijā populārus ēdienus.

"Sardīniešu virtuve ir samērā vienkārša, taču vitamīniem bagāta," stāsta Ticiāna Kessa. "Tā kā Sardīnijā ir karsts klimats, daudzu ēdienu sastāvā ir citroni un apelsīni, bagātīgi tiek izmantots artišoks, olīveļļa, jūras veltes un dārzeņi."

Lai nodrošinātu piedāvāto ēdienu autentiskumu, speciāli no Itālijas tiks ievesti vairāki produkti, tostarp maize, sardīniešu makaroni, sieri u.c. Apmeklētājiem būs laba izvēle vīnu piedāvājumā, daļa no tiem speciāli tiks importēti no Itālijas un Sardīnijas.

Pēcpusdienās restorānā būs "laimīgās stundas", kurās apmeklētājiem tiks piedāvāti dažādi vīni un liķieri, kā arī notiks dzērienu degustācijas. Piemēram, būs iespējams nobaudīt Sardīnijā un Itālijā populāros liķierus "Mirto" un "Limoncino", sardīniešu grapu "Filu e Ferru", kā arī vīnus "Vermentino Di Gallura", "Cannonau" un citus.

Katru dienu dažādos arī "īpašais piedāvājums par draudzīgu cenu", proti, dažādas picas ar atspirdzinošajiem dzērieniem un otrie ēdieni jeb "biznesa lančs". No rītiem restorānā gaidīs arī daudzveidība brokastīm - ar tendenci uz itāliešu virtuvi. Savukārt svētdienās būs īpaši piedāvājumi ģimenēm ar bērniem.

"Pašlaik Rīga ir diezgan maz vietas, kur galvaspilsētas iedzīvotāji un tās viesi varētu nobaudīt autentiskus dažādu pasaules tautu ēdienus. Pilsētā joprojām ir brīva niša specializētām sabiedriskās ēdināšanas vietām, kurās apmeklētājiem tiek piedāvāts interesants un kvalitatīvs ēdienu klāsts par pieņemamu cenu, uz klientu vērsta apkalpošana, kā arī komfortabla atmosfēra," skaidro Ticiāna Kessa, Viņa sabiedriskās ēdināšanas jomā Rīgā darbojas gandrīz divus gadus.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.