Gardēži pulcējas jūras delikatešu festivālā

© publicitātes foto

Vveikala "Gastronome" un "Gastronome mc2" šodien notiek Latvijā vienīgais jūras delikatešu festivāls - ikgadējie gardēžu svētki.

Šoreiz delikatešu mīļotājus sagaida vairāk nekā 37 sugu zivis, tostarp tādi festivāla jaunumi kā greznās papagaiļzivis un zobenzivis, eksotiskās mahi-mahi zivis, barakuda, lutjānzivis, garra rufa, amberdžeks un pat plēsīgās haizivis.

Festivāls dāvās viesiem iespēju atklāt jaunas garšas nianses, nobaudot "Gastronome" gatavotus zivju pīrāgus, kūpināto zivi, anšovu eļļu, kā arī daudzas citas tradicionāli un netradicionāli pagatavotas jūras delikateses.

Festivāla laikā tiks organizētas meistarklases, kuru laikā viesi uzzinās par jaunajām tartara un karpačo pagatavošanas tendencēm. Par festivāla kulmināciju kļūs 23 kilogramus smagas haizivs apstrāde.

Izklaide

Lieldienu vakarā, 20. aprīlī, TV3 šovā “Koru kari” četri kori ne tikai pārsteidza ar spilgtiem priekšnesumiem, bet arī drosmīgi izaicināja sevi, dziedot pat zviedru un franču valodās. Žūrijas rindām šajā vakarā pievienojās dziedātāja Ieva Kerēvica, kas reiz līdz uzvarai šovā aizveda Madonas zaļo kori. Vakara izskaņā, īsi pirms pusfināla, šova skatuvi bija jāatstāj Renāra Kaupera vadītajam Jelgavas violetajam korim.