Latvijas vēstnieks Igaunijā kļuvis par ''Piebalgas Alus'' pirmo klientu Igaunijas tirgū

© Scanpix

3.decembrī, pirms došanās uz tikšanos ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums apmeklēja "Ogu maize" veikalu tirdzniecības centrā Rocca al Mare, kur Latvijas uzņēmums novembra vidū atvēra pirmo jaunā koncepta veikalu Tallinas centrā.

Veikalā nopērkamas Latvijā ražotas pārtikas un nepārtikas preces, kuru ražotājus apvienojusi jaunā preču zīme "Ogu maize".

Dodoties vizītē pie Igaunijas prezidenta, Latvijas vēstnieks Igaunijā iegādājās arī "Piebalgas Alus" produkciju, kļūstot par šī uzņēmuma pirmo klientu Igaunijā, tādā veidā demonstrējot Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas atbalstu Latvijas uzņēmumiem- eksportētājiem. Piebalgas Alus šonedēļ kļuvis par vienu no Latvijas uzņēmumiem, kas uzsācis darbību Latvijas uzņēmēju kopējā projektā "Ogu maize". Kā pastāstīja projekta vadītājs un idejas iniciators Aigars Strauss, kopējais koncepts "Ogu maize" sevī apvieno dažādus Latvijas pārtikas ražotājus (Cido, Lāči, Latvijas Balzams, Rīgas piensaimnieks, Gutta, utt), lai kopīgi apvienojot spēkus un centienus, iekarotu eksporta tirgus dažādās valstīs. Tiek plānota līdzīga veikala atvēršana arī Polijā, ASV un citās pasaules valstīs.

"Mērķis ir viens- parādīt, ka Latvija var un mums ir daudz dažādu preču un uzņēmumu, ar ko lepoties un ko parādīt. To jau šobrīd apliecina Tallinas veikala apmeklētība un pircēju interese par Latvijas produktiem, ko lielveikalos bieži vien nav iespējams iegādāties. Tas arī ir mūsu uzņēmuma galvenais devums Latvijas ekonomikas sildīšanā, palīdzot uzņēmumiem tirgot savus ražojumus ārvalstu tirgos, palīdzot atrast jaunus sadarbības partnerus un iespējas," uzsvēra Aigars Strauss.

"Piebalgas Alus ļoti priecājas par šo iespēju piedalīties kopējā projektā ar daudziem Latvijas uzņēmumiem, jo līdz šim uzņēmums savu produkciju ir realizējis tikai Latvijas tirgū. Jebkura jauna tirgus iekarošana prasa papildus laiku un līdzekļus, tomēr šie resursi šobrīd uzņēmumā ir ļoti ierobežoti. Tāpēc "Ogu maizes" koncepciju uzskatām par ļoti labu, jo tā apvieno dažādu uzņēmumu interešu pārstāvniecību un lobēšanu ārējos tirgos", uzskata Piebalgas Alus Tirdzniecības vadītājs Oskars Liepiņš.

SIA "Piebalgas Alus" ir Latvijas uzņēmums, kas jau 20 gadus nodarbojas ar alus ražošanu un tirdzniecību Latvijā. Uzņēmuma produkcijas galvenais noieta tirgus ir Latvijā, tomēr šobrīd tiek aktīvi strādāts pie tirdzniecības apjomu palielināšanas, iekarojot jaunus eksporta tirgus.

SIA "Ogu Maize" ir Latvijas uzņēmums, kas izveidots ar mērķi popularizēt Latvijā ražotu produkciju (pārtiku, kosmētiku, grāmatas, utt.) veikalu tīklā dažādās pasaules valstīs. Savu pirmo jaunā koncepta veikalu uzņēmums atvēris šī gada 12.novembrī Tallinā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais