Laima Vaikule atklāti par vēzi

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Baudot vasaru, raidījuma "Kad viņas satiekas" vadītājas Dagmāra, Liene un Baiba dodas uz Jūrmalu ciemos pie Laimas Vaikules viņas mājās. Laima sirsnīgā un atklātā sarunā dalās savas dzīves spilgtākajos un arī skumjākajos momentos. Dziedātāja neslēpj – viņa ir arī saskārusies ar onkoloģisku saslimšanu.

Kā zināms, 1991. gadā amerikāņu ārsti Vaikulei konstatēja krūts vēzi. Laima atzīst, ka liktenis spēlējis lielu lomu viņas saslimšanas atklāšanā: “Ja es nebūtu aizbraukusi uz Ameriku nodziedāt duetu ar vienu kantrī dziedātāju, viss varēja būt citādāk.

Kaut arī es ļoti negribēju braukt, es to izdarīju. Pēc pāris mēnešiem man atnāca izsaukums uz Ameriku, lai ierakstītu disku, un tā arī aizbraucu. Pēc pusgada slimība jau lika par sevi manīt. Ja es nebūtu bijusi Amerikā, es domāju, ka mēs šodien te nepļāpātu ar jums.”

Izklaide

Modernā džeza grupa “Lupa” publiskojusi videoklipu skaņdarbam “Kastanis” no mūzikas apskatnieku un klausītāju atzinīgi novērtētās plates “Koki // Sketches Of Trees”, kas saņēma Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta Mikrofons 2023” kā labākais džeza albums.

Svarīgākais